avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dupa cate zile/ore de absenta se poate desface ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dupa cate zile/ore de absenta se poate desface contractul de munca conform art. 61 lit. a din Codul muncii

Buna ziua,

Am inteles ca se poate desface contractul de munca doar dupa 3 zile de absenta? Este adevarat? Este valabil si in preaviz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 5 Mai 2010
Depinde de ce este scris in regulamentul intern. Poate exista situatia cand, lipsa nemotivata si neanantata de catre salariat astfel incat sa poata fi inlocuit, sa aduca prjudicii imense procesului de productie (un operator la o instalatie chimica). Si atuncii... revin la regulamentul intern.
Si in perioada preavizului salariatul este obligat sa-si respecte obligatiile contractuale.
Sanctiunea privind desfacerea disciplinara a c.i.m. pentru absente nemotivate se poate aplica si dupa o singura zi de absente nemotivate ... totul depinde de modul in care este prevazut in R.I. al socieatatii.

Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
Va multumesc pentru raspuns! Ce se intampla in cazul in care nu este nimic specificat in regulamentul intern?
In acest caz, ramane la latitudinea angajatorului sa decida dupa cate zile de absente nemotivate va proceda la desfacerea disciplinara a c.i.m., potrivit dispozitiilor legale in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim, demisie, preaviz dali_c dali_c Buna ziua, Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)
Revisal si desfacerea contractului de munca MariaRamona MariaRamona Buna ziua, As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia in care am un salariat care a absentat 3 zile consecutive? Conform Regulamentului Intern ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)