avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal si desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal si desfacerea contractului de munca

Buna ziua,

As dori sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia in care am un salariat care a absentat 3 zile consecutive? Conform Regulamentului Intern "lipsa nemotivata de la serviciu 3 zile consecutive" duce la desfacerea contractului de munca. Precizez ca nu am transmis Revisalul pentru zilele nemotivate. Trebuie sa declar in Revisal zilele nemotivate? Cum se procedeaza in cazul in care salariatul absenteaza in continuare? Stiu ca trebuie sa se realizeze cercetarea disciplinara.Ce se va intampla cu salariatul in tot acest timp in care el este absenteaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 30 Octombrie 2012
Absentele nemotivate nu se transmit prin REVISAL .. suspendarea c.i.m., conform art.51 alin.2 C.mun., nu este obligatorie , ci facultativa.

Pentru desfacerea disciplinara a c.i.m. va trebui sa efectuati cercetarea disciplinara , chiar daca exista acea prevedere in R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate si inregistrare in revisal YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Absentele nemotivate se inregistreaza obligatoriu in Revisal? 2. Daca se inregistreaza in Revisal care este procesul , daca salariatul ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca potarnichegalbena potarnichegalbena Buna ziua, un angajat a solicitat suspendarea CIM cu acordul partilor,pana in data de 11.04, de atunci nu s a mai prezentat la serviciu si nici nu mai raspunde ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim MariaRamona MariaRamona Daca o persoana absenteaza mai mult de 3 zile consecutive, pot sa dispun desfacerea contractului de munca fara realizarea unei cercetari disciplinare? (vezi toată discuția)