avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... deces asociat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

deces asociat

buna seara, va rog sa ma sfatuiti caci am si eu o problema particulara, in urma cu 3 ani am deschis un srl cu un amic 50% fiecare, el administrator, un an mai tarziu acesta a decedat iar situatia a ramas asa de'atunci. eu am continuat sa predau bilanturi si sa tin firma la zi, dar vreau sa o lichidez, parintii acestui baiat nu vor sa deschida succesiune, sunt plecati in germania nu imi raspund, iar fara mostenitori imi spune la registrul comertului ca nu pot sa iau decizia lichidarii, varianta care mi-au dat-o e sa deschid proces. dar eu incerc sa ii fac sa inteleaga ca firma nu a avut activitate de la infintarea ei pana in prezent, 0 intrari, 0 iesiri, zero in toate bilantele si actele! astfel se pot simplifica pasi lichidarii si se poate face o constatare directa si simpla, cum ar trebui sa procedez cat mai simplu? am intocmit un dosar cu actele si o hotarare a adunari generale prin care am subliniat situatia dar nu au vrut nici sa il preia la r.c. pe motiv ca imi trebuie o dovada de la mostenitori ( in statut nu sunt prevazute clauze de continuare cu mostenitorii + ca acestia nu vor sa faca nici sucecesiune) si ca trebuie impartite bunurile... va rog sa imi dati o directie ca nu mai stiu cui sa ma adresez si nu vreau varianta cu proces, multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 22:24, 5 Mai 2010
Cei de la ORCT fac un abuz pentru ca in acest caz este vorba de un caz de dizolvare a srl-ului prevazut de L. 31/1990:

Art. 229 (1) Societatile in nume colectiv sau cu raspundere limitata se dizolva prin falimentul, incapacitatea, excluderea, retragerea sau decesul unuia dintre asociati, cand, datorita acestor cauze, numarul asociatilor s-a redus la unul singur.
Dar daca moare asociatul unic si administrator este alta persoana?
care e calea cea mai simpla?
s-a dezbatut mostenirea dar nu s-au pus in discutie si partile sociale de la aceasta societate si ce de la registru solicita sa se faca dovada dezbaterii si pentru partile sociale.
Nu mi-au indicat nici un temei dar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)
Depunere situatie contabila 2009 midadu midadu As vrea sa stiu ce se intampla in cazul unei societati aflata in lichidare (dizolvata la ORC pentru nedepunerea la termen a bilanturilor din anii anteriori) ce ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2009 si lichidarea unui srl fooxxy fooxxy buna ziua tuturor ! sunt administrator si asociat unic al unui SRL din Timisoara infiintat in octombrie 2007 si care pana in decembrie 2010 nu a desfasurat ... (vezi toată discuția)