avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cind ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cind ma pot pensiona?

Am 51 ani, cu 26 ani si 7 luni vechime din care 17 ani 6 luni si 29 zile grupa II de munca in procent 100%,si am certificat de handicap accentuat in care este specificata dobindirea de la nastere. Care ar fi data pensionarii definitive?
Daca ma pensionez acum pe caz de boala ,la implinirea virstei de 55 ani(65 ani -10 ani pentru ca am lucrat in conditii de handicap) pot fi incadrat cu pensie pentru limita de virsta ,luindu-se in calcul anii de grupa si de facultate ?
Dvs. va referiti la reducerile stagiilor de cotizare si a varstelor standard de pensionare prevazute in art. 47 din Legea nr. 19/2000. Veti putea sa va pensionati la 55 de ani, dar Legea nr. 19/2000 nu va mai fi in vigoare atunci cand veti avea aceasta varsta.

Daca va pensionati acum de invaliditate si daca in viitoarea lege a pensiilor prevederile art. 47 din Legea nr. 19/2000 vor fi preluate, puteti sa beneficiati fara nicio problema de pensie pentru limita de varsta. Perioadele in care ati urmat cursuri universitare la zi si in care ati beneficiat de pensie de invaliditate sunt perioade asimilate stagiului de cotizare si sunt avute in vedere la stabilirea stagiului pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.

Adica, pe scurt spus, raspunsul la ultima intrebare este "da". :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie invaliditate MARLENUTA MARLENUTA va rog sa-mi spuneti daca, la calculul stagiului de cotizare, [b]in cazul pensiei de invaliditate,[/b] se ia in considerare diploma de studii universitare la ... (vezi toată discuția)
Cum se recalculeaza pensia la trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta? DanTM DanTM Pensionara pe caz de boala, are 12 ani de munca si 6 ani de pensie de boala, gradul 2 de handicap, nascuta in martie 1964. 1. Anii petrecuti in pensie de ... (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare segovia_48 segovia_48 O ruda a primit Decizia prin care se respinge cererea de inscriere la pensie pentru LIMITA DE VIRSTA. Redau extrase din aceasta Decizie > Solicitant : Mihai ... (vezi toată discuția)