avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnet de munca

Necompletarea in carnetul de munca a unei suspendarii in mod intentionat poate atrage raspunderea penala si poate sa cada sub incidenta art.292 din Codul Penal a falsului in declaratii?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 5 Mai 2010
Eu nu cred. Mai repede neglijenta in serviciu. Dar despre ce suspendare este vorba? Poate nu se inregistreaza. Si de ce intentionat, ca nu ajuta cu nimic deoarece sunt declaratii la ITM si celelalte bugete.
Cum probati caracterul "in mod Intentionat" al presupusei fapte?
Exista o proba in acest sens ma intereseaza doar daca putem atrage raspunderea penala a inspectorului care a facut inregistrarile in carnetul de munca.
Teoretic ,da
Practic ,organul responsabil in cercetare ,analizand ,se poate pronunta concret daca proba invocata de dvs intruneste elementele constitutive ale infractiunii invocate
ion predescu a scris:

Necompletarea in carnetul de munca a unei suspendarii in mod intentionat poate atrage raspunderea penala si poate sa cada sub incidenta art.292 din Codul Penal a falsului in declaratii?

Multumesc.

Nu cred ca poate atrage raspunderea penala necompletarea in carnetul de munca pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii si nici cea de neglijenta in serviciu ....

Inscrierile eronate sau efectuate fara respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care pastreaza carnetul de munca sau, daca cel interesat nu mai este incadrat de ultima unitate, in baza actelor oficiale care atesta alte situatii decit cele inscrise, rectificarile certificindu-se in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificarea cartii de munca ulterior incetarii raporturilor de munca alina maria alina maria O persoana ce a fost angajata la o unitate de stat doreste rectificarea cartii de munca. cui trebuie sa se adreseze, avand in vedere ca in prezent nu mai este ... (vezi toată discuția)
Omisiuni in cartea de munca imperia imperia Am deschis acest topic pentru toti cei care au probleme cu cartea lor d emunca, sper ca nu m-am repetat. In ceea ce ma priveste, am o luna lucrata ... (vezi toată discuția)
Elemente constitutive ale infractiuni VONPAUL006 VONPAUL006 Intr-o actiune piritii prezinta in intimpinare lucruri mincinoase. Am sesizat Parchetul pentru fals de declaratii, art.292 C.P. Parchetul in ... (vezi toată discuția)