avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Rectificarea cartii de munca ulterior incetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Rectificarea cartii de munca ulterior incetarii raporturilor de munca

O persoana ce a fost angajata la o unitate de stat doreste rectificarea cartii de munca. cui trebuie sa se adreseze, avand in vedere ca in prezent nu mai este angajata nicaieri, iar unitatile de stat nu lucreaza cu ITM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 3 Martie 2010
despre ce rectificare vorbim?
astept detalii
laur67
este vorba despre completarea cartii de munca cu o perioada de 11 luni, perioada in care o alta instituie de stat a platit contributia de asigurari sociale.
Înscrierile eronate vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale
care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
cine opereaza modificarile? daca detin documente oficiale care atesta o alta vechime in munca, dar cartea de munca nu se mai afla la unitatea la care am lucrat, iar aceasta unitate este de stat?
cine are obligatia de a certifica aceste date?
Revin
Înscrierile eronate sau efectuate fără respectarea prevederilor legale vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca sau, dacă cel interesat nu mai este încadrat de ultima unitate, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.

Prin urmare, aceste rectificari sunt facute de catre unitatea care pastreaza carnetul de munca ... in speta, actualul angajator sau de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Omisiuni in cartea de munca imperia imperia Am deschis acest topic pentru toti cei care au probleme cu cartea lor d emunca, sper ca nu m-am repetat. In ceea ce ma priveste, am o luna lucrata ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca ion predescu ion predescu Necompletarea in carnetul de munca a unei suspendarii in mod intentionat poate atrage raspunderea penala si poate sa cada sub incidenta art.292 din Codul Penal ... (vezi toată discuția)
Fals in cartea de munca ! ce pot face ? danyk1 danyk1 Am primit CM de la angajator, cu date care nu corespund ... realitatii ! PS in CM scrie : 1 . angajat pe durata nedeterminata 01 10 2002 , conform contract ... (vezi toată discuția)