avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii

Buna ziua !
Am nevoie de cateva informatii legate de divort si custodie !
povestea este urmatoarea :
O colega a fost parasita de sot , acesta a parasit domiciliul si a luat cu el baitul de 5 ani si a lasat fata de 12 ani mamei .
Mama vrea custodia ambilor copii . Ce sanse are ?
Precizez ca sotul este vulgar si violent si a parasit familia pentru ca prefera alt gen de femei decat sotia ( 13 ani de casatorie )
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:59, 5 Mai 2010
sotia poate introduce cerere de divort in instanta , solicitand totodata si incredintarea minorilor spre crestere si educare .
odata investita instanta cu actiunea de divort, se poate solicita pe calea ordonantei presedintiale incredintarea minorilor .
face actiune in instanta si cere incredintarea ambilor copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Cristina Popesti Cristina Popesti As dori sa va relatez o situatie complicata in care se afla o ruda de-a mea si as dori sa stiu cum este mai bine sa procedeze pentru introducerea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)