avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... //Schimbarea de nume al familiei//
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

//Schimbarea de nume al familiei//

Am si o intrebare, eu cu sotia mea avem numele de familie din partea mea pentru ca a lat numele de familie al meu cand ne-am casatorit, insa, am dori sa schimbam amandoi numele familiei pe cel al sotiei, este complicat de realizat? unde ar trebui sa ma duc? practic va fi emis un al certificat de casatorie? eu am inteles ca ar dura foarte putin dar poate ma insel!

Va Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2010
viscontelli, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 16:14, 5 Mai 2010
Acest lucru trebuia sa fie facut la incheierea casatoriei.
deci este greu acum de schimbat?
Se poate schimba numele pe cale administrativa, insa pentru motive temeinice care trebuiesc dovedite ca atare...procedura nu ar trebui sa fie complicata, insa era bine sa va decideti la momentul incheierii casatoriei (poate peste vreo 5 ani o sa vreti o alta schimbare), asadar ganditi-va de doua ori!

avocat Radu Stan
viscontelli a scris:

deci este greu acum de schimbat?

Este greu in masura in care nu puteti motiva temeinic aceasta solicitare. Incercati. Procedura la care trebuie sa va supuneti este cea de schimbare a numelui (de familie) pe cale administrativa (se face la primarie-starea civila de care apartineti).
Cititi ce e scris la [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui copiilor cain2k cain2k Buna ziua. În urma căsătoriei (2006), soția a vrut neapărat să reunim numele de familie. Astfel, după căsătorie, avem numele X(al meu)-Y(al ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa oficierea casatoriei simona86s simona86s buna ziua...sotul meu a luat numele meu la casatorie din motive personale:)) si acum:)) am vrea sa purtam amandoi numele lui de inaintea casatoriei...adica el ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa casatorie liviu_navacioiu liviu_navacioiu Buna ziua, Suntem casatoriti si sotia a preluat numele meu, ca asa e traditia. Numele meu, dupa cum probabil se vede, este dificil. Ea era Popescu si ne-am ... (vezi toată discuția)