avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui dupa oficierea casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui dupa oficierea casatoriei

buna ziua...sotul meu a luat numele meu la casatorie din motive personale:)) si acum:)) am vrea sa purtam amandoi numele lui de inaintea casatoriei...adica el vrea sa revina la numele lui ,dar si eu sa il iau pe al lui....vroiam sa intreb dak se poate face ceva si cum ar trebui sa procedam.multumesc,o zi buna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:01, 28 Februarie 2014
cunosc pe cineva in aceasi situatie, care au divortat si s-au cununat din nou.
asta vrem sa facem si noi...dar ma gandeam poate se poate face altceva mai simplu:)
Il puteti schimba pe cale administrativa cf og nr. 41/2003.
Sunt necesare motive temeinice care sa indreptateaasca solicitantului sa ceara schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa.
In sensul prevederilor art. 4 alin. (2) din O.G.R. nr. 41/2003, sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:

i) cand sotii au convenit cu ocazia incheierii casatoriei sa poarte numele de familie reunite si ambii solicita schimbarea acestuia pe cale administrativa, optand pentru numele de familie dobandit la nastere de catre unul dintre ei ori sa revina fiecare la numele avut anterior casatoriei;
Procedura si acte necesare gasiti in link. In mod cert pe calea asta va costa mai putin :)
[ link extern ]
dar cerea tip care trebuie publicata in monitorul oficial unde trebuie depusa?exista in fiecare oras sau trebuie trimisa la bucuresti?multumesc de raspuns....o zi buna
asta e cererea tip
[ link extern ]

Se trimite cererea prin poştă, anexând în original dovada plăţii taxei de publicare şi a contravalorii exemplarului de monitor (în total 25 lei).
După publicare, exemplarul de monitor vă va fi expediat prin poştă la adresa menţionată în cerere.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate lua numele de dinainte de casatorie TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.sant casatorita cu sotul meu din 2009 si am luat numele lui.cum as putea sa am si numele meu cel de dinainte de casatorie?trebuie neaparat sa dam ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie copil maria-p1985 maria-p1985 Am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara, iar tatal acestuia nu l-a recunoscut. Nu am insistat cu proceduri legislative, daca nu l-a vrut sa-i fie de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume la 18 ani ! ajutor va rog ! BotDeRata BotDeRata Salut , dupa cum spune si titlul as vrea sa-mi schimb numele . Am 17 ani peste 5 zile implinesc 18 , am un nume foarte urat Cacareaza . Si as vreau sa-l ... (vezi toată discuția)