avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... CONTRACTELE DE CREDIT IPOTECAR CURSE INTINSE ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

CONTRACTELE DE CREDIT IPOTECAR CURSE INTINSE DEBITORILOR SI CODEBITORILOR.

Va scriu in speranta ca voi gasi pe cineva care sa ma ajute
Despre ce este vorba.In urma cu doi ani d e zile sotul meu a acceptat sa fie codebitor intr-un contract de credit ipotecat, codebitor 2.Pentru aceasta a depus la banca o adeverenta de salar (1000lei/net/lunar)si a comunicat bancii ca la randul lui este debitor la o alta banca, unde este bun platnic.Banca care a acordat prietenului sotului meu creditul ipotecar i-a spus ca nu-i nici o problema, ca rostul adeverentei sale in dosarul de credit ipotecar este numai "asa ca sa -i iasa debitorului venitul necesar sa poata lua creditul.singura dovada ca sotul meu este codebitor in contract sunt semnaturi ilizibile date pe marginea foii, nu a mai garanta cu nici un alt bun, nu i s-a incheiat vre-un contract d e garantie si acum i
se iau 50% din salar ,iar daca ajunge somer(f.posibil )urmeaza ca banca care a incheaiat contractul de credit ipotecar sa-i ia si 50% din apartamentul sau pentru ca debitorul nu mai poate plati.
Va rog, as dori sa stiu:
1.Ce este gradul d e indatoare si daca banca este obligata sa-l,respecte si sa-l impuna imprumutatilor
2.Daca nu va mai putea plati 50% din salar (la acestia se adauda si rata sotului de o treime din salar)banca ii poate lua apartamentul ?
3. Sotia debitorului este fiica unor indivizi cu casa ,pamant si alte bunuri imobile si mobile.Banca ii poate coapta ca si
codebitori si pe ei?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 20:43, 5 Mai 2010
rolul codebitorului este sa achite in locul debitorului in cazul in acre acesta nu achita conform scadentarului.
Banca se indreapta impotriva tuturor - debitori si codebitori in acelasi timp, vrea doar sa-si recupereze creditul acordat.
impotriva bunurilor debitorului si codebitorilor se indreapta in mod cert dar atat.
neamurile acestora nu au nici o legatura cu faptul ca ei au calitatea de debitor si/sau codebitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor...ce presupune? aly82na aly82na Buna ziua Sora mea doreste sa isi ia o casa prin programul Prima Casa si vrea ca eu sa fiu codebitor.In ce masura ma va afecta acest lucru daca intr-un an ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, am si eu o intrebare In urma unei executari silite a unui credit ipotecar, poprirea pe salariu se face doar la cel pe numele caruia este creditul ... (vezi toată discuția)