avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Balanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Balanta

Am preluat contabilitatea unei firme in care soldurile de la 5121 (card, linie de credit, cont curent in lei si valuta) nu coincid cu soldurile de pe extrasele de cont. In balanta sumele sunt mult mai mari decat in extrase. Precizez ca lucrez in programul winmentor si nu stiu cum sa rezolv aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil 14:48, 7 Mai 2010
Nu are importanta cu ce aplicatie informatica lucrati. Va trebui sa faceti punctaj intre extrase si registru de casa cu balantele din urma si depistati momentele anomaliilor, apoi intrati pe fisele de cont pe rulaje.

Succes!
E cam greu sa obtin balantele din urma ca sa fac punctajele. S-au operat gresit operatiunile bancare si cred ca voi merge si eu mai departe cu acele diferente. Nu vad cum as putea rezolva problema.
nu puteti ignora aceasta problema, daca sunt sume in numerar ridicate si nedepuse in casa? trebuie rezolvat cumva
E cam greu sa obtin balantele din urma ca sa fac punctajele



dar nu imposibil !

asa cum a spus si @andora nu puteti ignora aceasta problema,
Exemplu:
Ganditi-va un pic...1 leu diferenta la casa/banca poate rezulta dintre plata unui furnizor si incasarea unui client...
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
Ec.Angelica-Ana Pop , Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectie cont sold Negrea Oana Negrea Oana cum se mai poate face o corectie la conturile 5121 si 5124 din data de 01.01.2010 daca la preluarea balantei in ianuarie 2010 soldul initial de credit in ... (vezi toată discuția)
Furnizori neachitati barta_andras barta_andras Buna ziua, sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre ... (vezi toată discuția)
Sold 711 florcik florcik Buna ziua, Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ? Pe baza ... (vezi toată discuția)