avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare casa coproprietari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare casa coproprietari

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Coproprietarii A si B detin un imobil.B a deschis actiune de partaj si a obtinut o hotarare definitiva si irevocabila in care i se atribuie imobilul coproprietarului A cu obligatia de a plati sulta coproprietarului B.In cazul in care coproprietarul A gaseste cumparator ,pentru vanzarea imobilului va trebui sa semneze si coproprietarul B,avand in vedere ca si el este trecut in contractul de vanzare-cumparare?Sau,fiind atribuit imobilul lui A,cu obligatia la plata sultei lui B ,nu mai este nevoie ca B sa semneze la vanzarea imobilului?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: indra28 , utilizator 19:49, 8 Mai 2010
daca nu au inscris hotararea de partaj in cartea funciara, ei semneaza la vanzare ca si coproprietari si a si b.
daca au inscris hotararea, fara acordul lui b nu se vinde,intrucat trebuie sa primeasca sulta la vanzare, apartamentul nefiind liber de sarcini
Se poate inscrie hotararea de partaj in cartea funciara acum,dupa 2 ani?Si nu inteleg de ce nu se poate vinde fara acordul lui B daca se inscrie hotararea?In hotarare scrie ''dispune sistarea starii de indiviziune asupra imobilului prin atribuirea acestuia in intregime lui A'' Sa inteleg ca si daca se inscrie hotararea si daca nu se inscrie coproprietarul B tot trebuie sa isi dea acordul in scris?
''dispune sistarea starii de indiviziune asupra imobilului prin atribuirea acestuia in intregime lui A''
daca enuntul se opreste aici, nu ar mai fi nevoie de semnatura lui B. intrucat B are de primit sulta, e ca si cum ar fi o ipoteca pe casa, nu se vinde fara acordul lui B, decat daca A plateste sulta inainte de a vinde.
Stiu dar problema e ca A nu are acesti bani decat daca vine casa.Si B stie acest lucru insa nu prea este de acord in privinta pretului si A nu vrea ca B sa impiedice vanzarea.Nu stiu de ce B nu este de acord in privinta pretului deoarece lui oricum i se revine sulta stabilita in hotarare.De aceea intrebam daca se poate face vanzarea fara B.Va multumesc pentru interes.Mai astept pareri
daca B nu se grabeste sa-si primesca sulta, pt ca nu-i convine pretul, A nu are interes sa vinda. daca mai trece un an pe langa cei doi de cand s-a pronuntat partajul, B poate sa-si ia la revedere de la bani, ca se prescrie dreptul de a mai cere acea sulta

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea ContSters96325 ContSters96325 Va mai propun un subiect....la care mi am un dubiu....si daca ma puteti ajuta....vas multumi din suflet. Impreuna cu unchiul meu avem 50-50% dintr-o ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune si plata sultei ET ET Va rog explicati-mi aceasta solutie (iesirea din indiviziune si plata sultei) in cazul in care eu si fostul sot suntem proprietarii casei, iar eu doresc sa ... (vezi toată discuția)