avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Conciliere directa ,debitoarea nu se prezinta dar isi ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Conciliere directa ,debitoarea nu se prezinta dar isi ia angajamentul in scris.Proces verbal nu s-a incheiat.

Buna ziua ,
daca debitorul ,in urma concilierii propune printr-o adresa ,pentru ca nu a venit la conciliere, dar a raspuns imediat invitatiei printr-o adresa , esalonarea platilor catre mine pana la stingerea datoriei , si nu se va tine de cuvant , ce pot face ?
In actul primit de la debitor , nu se mentioneaza nimic de o astfel de situatie . Pot eu sa formulez alt act , in care sa trec si amendamente daca nu se respecta graficul de plati ?
In procesul verbal (cele de pe forum date ca si model , nu au specificat nimic de genul :" daca debitoare nu respecta ....") pot insera eu aceste aspecte ?

Concilierea ,presupune ca ar trebui ca partile sa gaseasca impreuna solutii.
Aici , debitoarea propune ,fara sa ma consulte, varianta de stingere a datoriei (sa zicem convenabila si mie) dar nu sunt convins ca se vor tine de cuvant.
Cum pot sa ma protesez , mai ales ca graficul de plati se intinde pe luni bune. Pot cere dobanda , daca nu se vor tine de cuvant ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:09, 7 Mai 2010
Puteti insera in pv de tranzactie o clauza penala (pact comisoriu) prin care stabiliti cuantumul daunelor in caz de nerespectare a obligatiilor insusite prin acel pv desi este foarte putin probabil sa va fie acceptata. In caz contrar specificati totusi ce se va intampla in cazul in care nu vor respecta graficul (penalitati). In baza pv si a celor prevazute de acesta plus a documentelor din care rezulta creanta ii puteti actiona in judecata pentru recuperarea sumelor datorate.
OUG nr 119/2007 stabileste ca in cazul litigiilor privitoare la obligatii de plata rezultand din contractele comerciale,nu este necesara parcurgerea,in prealabil, a etapei concilierii directe,prevazute la art 720-1 din Codul de procedura civila
Referitor la dobanda aplicabila obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale,
analizati daca va incadrati in disp art 43 din Codul comercial
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese astoria astoria o firma incheie un contract de executie lucrari cu o alta societate si ii preda amplasamentul precum si ordinul de incepere a lucrarilor. societatea nu face ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Factura de penalitati alina_vi alina_vi O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de ... (vezi toată discuția)