avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura de penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura de penalitati

O societate care are un contract comercial in derulare a emis mai multe facturi care nu au fost achitate. Contractul prevede calcularea penalitatilor de intarziere in cazul neachitarii facturilor. Doresc sa introduc actiune in instanta pentru recuperarea debitului principal si a penalitatilor de intarziere calculate. NU am emis factura de penalitati.
Intrebare: Credeti ca , pentru a solicita si penalitatile de intarziere e nevoie sa emit factura de penalitati pe care sa o comunic catre debitor, sau este suficient contractul care prevede penalitati?? Instanta , pe actiune de Somatie de plata, imi va respinge capatul de cerere privind penalitatile daca nu am emis factura??
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:17, 18 Mai 2010
Ordonanta de urgenta nr 119/2007 se aplica creantelor certe,lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contracte comerciale
Totodata,OUG nr 119/2007 stabileste ca in cazul litigiilor privitoare la obligatii de plata rezultand din contracte comerciale nu este necesara parcurgerea ,in prealabil ,
a etapei concilierii directe prevazuta la art 720-1 din Codul de procedura civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Somatie naroty naroty as avea o intrbare in legatura cu un debitor si anume o primarie as putea sa ii fac o somatie simpla ca la orice alt debitor, sau necesita o alta ... (vezi toată discuția)
Conciliere directa ,debitoarea nu se prezinta dar isi ia angajamentul in scris.proces verbal nu s-a incheiat. discover discover Buna ziua , daca debitorul ,in urma concilierii propune printr-o adresa ,pentru ca nu a venit la conciliere, dar a raspuns imediat invitatiei printr-o adresa ... (vezi toată discuția)