avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcere la serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcere la serviciu

Buna ziua,ma intereseaza sa stiu daca ma pot intoarce la serviciu desi sunt in cresterea copilului pana la 2 ani - angajatorul are nevoie de mine si ma cheama mai repede.Acum daca ma intorc pot beneficia de un program mai special ,in sensul de a lucra doar de dimineata sau mai putine ore (nu 8) pana la implinirea celor 2 ani sau se va relua activitatea ca si cand nu as fi fost deloc plecata?In situatia in care nu fac fata la serviciu ma pot reintoarce in cei 2 ani de crestere a copilului sau s-a pierdut acest drept?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:32, 7 Mai 2010
Va putti intoarce mai devreme decat cei 2 ani. Pe periada de la intoarcere pana implineste copilul 2 ani veti beneficia de un ajutor de la primarie de 100 lei (cel putin asa este acum, vom vedea daca reduc si asta cu 15%B-)).
De asemenea, daca dvs alaptati puteti sa lucrati numai 6 ore/zi fara a va fi afectate drepturile salariale.

Daca nu faceti fata, puteti reintra in concediul de crestere copil.
Putei lucra numai 6h/zi (chiar daca nu alaptati), fara sa vi se reduca salariul.
De asemenea, dupa revenirea la lucru, daca doriti, puteti reintra in concediu oricand, ori de cate ori vreti, pana copilul implineste 2 ani.
Din CCMUNN pe anii 2007-2010:

ART.17.- (1) Salariatii care renunta la concediul legal pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la doi ani beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca. La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea unitatii permite.
(2) Femeile care au in ingrijire copii de pana la 6 ani pot lucra cu 1/2 norma, daca nu beneficiaza de cresa sau camin, fara a le fi afectate drepturile ce decurg din calitatea de salariat. Timpul in care au fost incadrate in aceste conditii se considera, la calculul vechimii in munca, timp lucrat cu o norma intreaga.
...
(5) Procedura de aplicare a prevederilor alineatelor precedente se stabileste prin contractele colective de munca la nivel de unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru la revenirea din cic camina23 camina23 Pana la implinirea varstei de 2 ani a bebelusului vreau sa ma reintorc la serviciu. Intrebarile mela ar fi: 1. Pot face cerere pentru a lucra doar de luni ... (vezi toată discuția)
Program redus dan.buric dan.buric as dori sa aflu daca, in conditiile in care am in crestere un copil cu handicap grav(2 ani si o luna), mai pot beneficia de reducerea programului de lucru cu 2 ... (vezi toată discuția)