avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract v/c cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract v/c cu uzufruct viager

Am si eu o intrebare....bunicii mei mi-au lasat casa anul trecut in martie si pentru a nu putea fi atacat de catre tatal meu au hotarat sa faca contract de v/c cu uzufruct viager....bineinteles ca eu nu am dat suma de bani mentionata acolo....acuma dupa moartea bunicului am primit de la un avocat care o reprezinta pe bunica o notificare ca sa dau banii mentionati in contract...ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Monyyyyka , utilizator 21:17, 9 Mai 2010
Daca se va cere in instanta anularea contractului, sunt toate sansele sa fie anulat. Totul ramane ca si inainte de a fi incheiat acel contract. Drept de mostenire , dupa bunic, tatal dvs. si bunica.
Nu raspundeti la nici o notificare. Sa va dea in judecata. Un proces poate dura si ani de zile, intre timp...nu se stie ce se mai intampla...
asa m-am gandit si eu sa nu raspund la notificare.....dar daca ma da in judecata si sunt chemata la proces ce sa spun ca iam dat?si daca cumva intre timp decedeaza batrana poate sa mosteneasca tatal meu procesul si sa ma judec cu el?si alta intrebare am ....actul a fost facut cand traiau amandoi bunicii si acuma cere doar bunica inapoi...nu ar fi normal sa ii dau doar partea ei inapoi?
Daca ea incepe procesul...si normal plateste taxa de timbru....si eu recunosc ca nu iam achitat suma si se anuleaza contractul de vanzare cumparare .....cine suporta taxele de judecata?ea sau eu?
Ultima modificare: Duminică, 9 Mai 2010
Monyyyyka, utilizator
Desi alti consultanti v-au sfatuit sa spuneti adevarul, altii v-ar spune sa declarati ce scrie in contract. Scrie ca ati platit pretul? Atunci asa e.
Puteti chema si notarul in judecata, ca intervenient pt dvs., daca a incheiat un contract de v-c pt care nu s-a achitat pretul?? era de datoria lui sa ii intrebe pe vanzatori daca s-a primit, si daca acestia au declarat in fata lui ca da, atunci la revedere!
Da, daca incepe bunica procesul, tatal dvs. poate sa-l continue. Intr-adevar, e o problema cu partea bunicului, teoretic pt partea lui v-ati consolidat dreptul de proprietate la decesul acestuia.

Cheltuielile de judecata le achita partea care cade in pretentii, adica cel care pierde.

Eu in locul dvs. as avea o discutie cu bunica, sa o intreb ce a apucat-o si daca realizeaza ce cheltuieli sunt la mijloc si daca ii este clar ca poate pierde si procesul, banii, respectul si consideratia dvs.
In contractul de v/c scrie asa " pretul de vanzare cumparare stabilit de comun acord intre noi partile este de ...., suma pe care subsemnatii vanzatori declaram ca am primit-o in intregime de la cumparatoare, azi data semnarii prezentului contract."
Eu consider ca asta ar fi o dovada plauzibila....fiind un act legalizat in fata notarului.....nu cred ca acesta ar declara ca banii nu sau dat......eu pentru ce i-am dat taxa de onorariu si taxa de impozit pe banii specificati.? Nu vad cum a-si putea pierde procesul.....pentru ce alta dovada.....Cu toate ca un avocat mi-a spus ca pierd sigur ca nu am facut virament pe bani...si ca ar putea sa ma duca la detectorul de minciuni.....Sotul avocatei care o reprezinta pe bunica este procuror....ar putea influenta el pierderea procesului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere act vanzare cumparare july_a34 july_a34 Buna ziua. Am si eu o problema: A fost facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 80000 euro, contractul fiind facut in 2009 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager alexandra22 alexandra22 buna ziua!Bunicii mei i-au vandut mamei mele acum 3 ani o parte din casa in care locuiesc cu clauza de uzufruct viager.bunicul meu a decedat acum 2 ani ,iar ... (vezi toată discuția)
Este posibila executarea imobilului asupra caruia am act de v-c cu clauza de intretinere si uzufruct lupu_mirela78 lupu_mirela78 va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: bunica si cu mine am incheiat un act de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruc ... (vezi toată discuția)