Proiectul de lege s-a respins, si in forma in care era, nu facea decat sa defavorizeze debitorii de buna credinta.
Ca un exemplu, se instituia prezumtia de frauda pentru orice act incheiat in cei 3 ani anterior deschiderii procedurii, si debitorul trebuia sa probeze ca actul era incheiat cu buna credinta:))
Astfel, daca sa zicem ca debitorul vindea cu 2 ani si 6 luni inainte de deschiderea procedurii un apartament, si apoi contracta un credit sa-si cumpere o casa, pe care ajungea in imposibilitate sa-l achite - vanzarea apartamentului era suspecta si anulabila:stunned:
pai in tarile Germania , Marea Britania , Canada s.a. unde exista aceasta lege , putem spune ca toti cei ce se declara falimentari fac frauda?
sau doar in Romania cand e vb de cei "mititei" nu-i mai intereseaza pe nimeni...
Dar nici pana acum nu ati realizat ca statul roman a pactizat cu bancile si nu se atinge nimeni de ele. Practica dobanzi cu mult peste maximul pietei, maresc dobanzi dupa bunul plac, Iti baga pe gat tot felul de firme de asigurari neavand posibilitatea sa alegi., iti lasa contul deschis si te pomenesti peste ani ca ai de achitat nu stiu ce comisioane pentru administrarea unui cont nefolosit si alte asemenea aberatii.
Nu se duce nimeni la oricare dintre banci sa incerce sa contacteze un credit si sa incerce o negociere a vreuneia dintre clauze si sa constate ca cei de acolo te cred cel putin nebun si te azvarle in strada!
Cum sa adopte o asemenea pozitie statul roman cand la un simplu calcul ar trebui sa intre in faliment personal majoritatea .
Pai daca se reduce salariul cu 25% , se creste impozitul si TVA-ul , asta daca nu te aflii in marea masa a celor disponibilizati , cum sa mai poti platii ratele la o locuinta?
Hai sa fim seriosi!
Isarescu se joaca de-a banca si da autorizatie de functionare indierent ca bancile se supun politici BNR s-au nu!
Ce dracu sens mai are ROBOR , EUROBOR...fara sa le ia in seama nimeni!
Falimentul personal
Dahrma
As dori sa se aprobe legea falimentului personal...Stie cineva in ce stadiu este?? Ce credeti, se va aproba??As vrea sa o citesc...o poate posta cineva? (vezi toată discuția)
Faliment firma
hingheru
Am o firma X si detin un magazin (cladirea este pusa gaj la banca ) am facut o noua firma(alt actionar,eu nu apar in firma)
pe firma X am credite la ... (vezi toată discuția)