avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Despre Codul fiscal si Legea salarizarii
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Despre Codul fiscal si Legea salarizarii

Isarescu a primit ordin de la Consiliul Investitorilor Străini și de la AmCham de a respinge primordial Legea Salarizării și Codul Fiscal
iulie 25, 2015


S-a activat si omul FMI-ului si al bancilor straine – Mugur Isarescu. Isarescu ataca si el reducerea TVA-ului pentru populatie de la 24% la 19%. Guvernatorul Băncii Naţionale critică politica fiscală a Guvernului, atrăgând atenţia asupra unor aspecte pe care acesta le consideră periculoase.
Astfel, Mugur Isărescu susţine că actualul Cod Fiscal nu poate fi aplicat, iar România nu-şi permite acum toate reducerile de taxe care ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.
„Pachetul acela de măsuri care prevăd reduceri de taxe și impozite este din punct de vedere economic și financiar inaplicabil.
Eu regret faptul că un cod fiscal, care are foarte multe elemente bune, dar cuprinde și aceste reduceri de taxe, este pus în dezbatere publică cu acest pachet de reduceri.
Este vorba de pachetul de reduceri și faptul că toate ar trebui să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016. Păi sunt 2,3% din PIB, impact pe deficit”, a spus Mugur Isărescu.
Cateva intrebari pentru Isarescu:
1. Unde era Isarescu cand CARITAS-ul facea ravagii in Romania ?
2. Unde era Isarescu cand FNI-ul facea ravagii in Romania ?
3. Unde era Isarescu cand se petrecea jaful de la BANCOREX in Romania ?
4. Unde era Isarescu cand se petrecea jaful de la Banca Columna in Romania ?
5. Unde era Isarescu cand bancile romanesti au fost privatizate pe nimic ?
6. Unde era Isarescu cand bancile straine au pus dobanzi camataresti la credite – dobanzile cele mai mari din Europa ?
7. Unde era Isarescu cand bancile straine au dat credite ‘cu buletinul’?
8. De ce a mutat Isarescu rezervele de aur ale Romaniei, in afara Romaniei ?
9. De ce a luat Isarescu impreuna cu Basescu si Boc 20 de miliarde de euro imprumut, dintre care 14 miliarde i-a luat BNR-ul pentru a finanta gratuit bancile straine din Romania ?
10. De ce a tinut Isarescu ani in sir dobanda BNR la cel mai mare nivel din UE, sufocand creditarea de care avea nevoie economia romaneasca ?
11. De ce a facut si face Isarescu o politica impotriva cetatenilor romani in problema creditelor in franci elvetieni ?
Dacă s-ar mări salariile bugetarilor automat va fi presiune pe mărirea salariilor și în mediul privat ceea ce ar diminua profiturile fabuloase pe care corporațiile le fac în România.
Consiliul Investitorilor Străini și AmCham sunt ăia de au redactat codul muncii și i l-au dat lui Boc pe tavă în 2011. Pe Mugur îl doare în ......... de neincadrarea în deficitul extrem de mic pe care Basescu l-a acceptat anul trecut. Misiunea sa este de a proteja profiturile multinaționalelor prin menținerea unui salariu minim de mizerie (1050 lei brut = 780 lei net ) și menținerea actualului cod al muncii. Asta cu codul fiscal e doar o ” preocupare ” a sa care este servită presei.
Asasinii economicii au intrat in fibrilatie si lovesc din toate pozitiile intr-un guvern care a avut indrazneala sa nu li se supuna in ultimii trei ani si sa-i trimita la plimbare pe emisarii trimisi de curand la inaintare, americanii transmit in clar semnale de sustinere pentru Mafia securisto-fascista care a confiscat statul roman incurajand-o sa treaca la un nivel superior si sa mearga mai departe, iar cetatenii, ca niste floricele se bucura de soare si de o binemeritata vacanta ne-dand semne sa inteleaga ca intre timp au fost selectionati ca figuranti in noua productie din Jocurile foamei si viitoare pierderi acceptabile din razboiul altora.


[ link extern ] /

P.S Daca cele scrise sunt autentice (?!), nu are rost sa ne mai miram noi cetatenii de rand, de ce Romania bate pasul pe loc si noi o ducem atat de bine.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2015
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Cel mai recent răspuns: NicholasNickleby , utilizator 12:19, 6 Septembrie 2015
Stimabile, articolul, discutia este din iulie 2015. Acum suntem in septembrie 2015 si intre timp s-a rezolvat problema Codului fiscal. Nu va mai fi reducerea la 19 ci la 20%. S-au esalonat altele s.a.m.d. Nu mai are sens discutia pe ce a spus si cine aspus in vacanta. Gata, acum parlamentul e la treaba si problema codului s-a rezolvat cu acodul tuturor fortelor politice care au tinut cont de ceea ce s-a spus si comentat in vacanta.
Nu pentru discutii sterile am postat articolul. Cred ca cele 11 intrebari pentru guvernator pot fi de interes in orice moment, daca vrem cu adevarat sa stim ce se intampla in tara.
"Meritul" aprobarii codului fiscal in forma actuala nu cred ca poate fi atribuit cuiva anume, intelegerile politice nefiind tocmai la indemana cetateanului de rand.
Bună ziua!

Părerea mea: sunt întrebări fără rost care solicită imaginația și capacitatea de a susține sau a crea teorii conspiraționiste.

Cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2015
NicholasNickleby, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce costuri vor suporta clientii bancilor cand creditele in lei se vor converti in credite in euro ? relav_2010 relav_2010 Recent, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a afirmat: \"Creditele in lei se vor converti la cursul pe care il va stabili cu doi ani inainte Banca ... (vezi toată discuția)
Criza financiara, politica, istorie POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Nu stiu cat timp va mai fi disponibil pe youtube. http://www.youtube.com/watch?v=SmcY5rpimfk (vezi toată discuția)
Premier desemnat Ana Muntianu Ana Muntianu Lucian Croitoru este premierul desemnat. Ramane de vazut daca primeste OK de la Parlament. (vezi toată discuția)