Eu si sotia mea am hotarat sa divortam si urmeaza sa avem prima infatisare de divort in aprilie.(actiune introdusa de ea din culpa comuna).
Ne-am pus de acord in privinta tuturor aspectelor: pensie alimentara pt copil,impartirea apartamentului,dreptul meu de vizita al copilului. Nu am reusit insa sa ajungem la un numitor comun in ceea ce priveste numele ( sotia dorind sa pastreze numele meu,sa il aiba acelasi nume ca si copilul.)
Intrebarile mele sunt:
1.Daca eu nu sunt de acord, sotia mea poate pastra numele meu doar pe motiv ca vrea sa se numeasca la fel cu copilul?( alta justificare nu ar putea aduce in instanta)
2. Eu voi vrea sa ma recasatoresc in viitor. Ma va afecta pe viitor cu ceva faptul ca ea a ramas cu numele meu?
3. Daca instanata decide prin hotarare definitiva ca ea sa revina la numele avut anterior casatoriei, mai exista vreo posibilitate ca ea sa treaca la numele meu pe viitor?
Stiu ca daca ii las numele acum, nu mai pot sa fac nimic pe viitor. Si, pt ca vreau sa ma recasatoresc la un moment dat si sa am o alta familie, am dubii in a o lasa pe fosta mea sotie sa aiba numele meu.
Va rog sa imi dati niste sfaturi. Poate stiti cazuri concrete.
Multumesc
Si sa judeci asa oamenii tot rusine e... Nu a spus nimeni ca se insoara, nu exista in discutii o noua sotie... exista doar ganduri si posibilitati... Noi ne-am dat cu parerea aici si este posibil sa il ajute, dar nu cred ca serveste cuiva atata indarjire in a-l condamna... Ca sa nu mai spun ca, dupa mine, faptul ca il preocupa asemenea aspecte care tin mai degraba de emotional ma face sa cred ca este o persoana sensibila si preocupata de relatii in viata, nu superficiala...
Apoi, daca ai citit toate mesajele sale, reiese ca nu considera greseala copilul, de care se preocupa, ci modul in care acesta a venit pe lume...
Si, la urma urmei, fiecare se poate preocupa de ce vrea el: nume, condamnarea altora etc... Mie imi place domnul...:P
Am spus ca acel copil nu este o greseala,este o fiinta minunata.
O greseala este motivul pentru care el a aparut : pentru a salva o casnicie. Acesta e un caz concret in care un copil nu salveaza o casnicie ci doar complica niste vieti.
De aceea, am un sfat pentru cei care mai citesc acste randuri : un copil inseamna foarte multa responsabilitate. Un copil facut cu o motivatie gresita ( pentru a salva o casnicie, pentru a tine pe cineva langa tine sau pentru pensie alimentara), este una dintre cela mai mari greseli pe care le puteti face in viata asta.
Un om face inchisoare, urmeaza reabilitarea si totul ramane doar o pata in trecut.
Un copil va fi prezent atat in trecut cat si in viitor...un copil nu se poate uita ( daca ai macar un gram de moralitate). Viitorul inseamna pensie alimentara lunara, vizite regulate si poate, intr-o mica masura, neglijarea vietii de familie pe care o sa o ai.
Divortul fara copil minor se poate uita, relatiile cu fosta inceteaza asemenea unei relatii obisnuite. Divortul cu un copil minor inseamna sa ramai in contact cu fosta ta nevasta/fostul sot si cine stie cum Dumnezeu o va afecta asta pe viitoarea ta sotie/viitorul sot ( in cazul unei femei care se recasatoreste).
Pentru ca am vazut ca ne-am cam indepartat de aspectele juridice ale topicului, mi-am permis sa scriu putin mai "filosofic" sa zicem. Si asta pentru ca mi-as dori ca astfel de cazuri sa fie tot mai putine. Si daca barbatii vor deschide mai bine ochii iar femeile nu vor mai incerca sa isi salveze casnicia facand un copil, sunt convins ca astfel de cazuri vor fi tot mai rare.
Accidente se mai intampla. Dar, cand cu buna stiinta faci un copil pentru a-ti salva casnicia sau pentru ca ceasul biologic ti-o cere, este extrem de GRESIT.
(si cand stii ca ai facut o greseala care iti va schimba toata viata, "amanunte" precum 'numele fostei' devin mult mai importante si incerci sa iei cea mai buna decizie)
DA, FRUMOS...
SUNT IN MARE PARTE DE ACORD CU TINE, COSMIN, DAR... INCEARCA SA TE GANDESTI CAT MAI CURAND CA, IN AFARA DE PENSIE ALIMENTARA SI ALTE PARTI NEGATIVE, VIITORUL INSEAMNA SI BUCURIA DE A-L VEDEA PE ACEL COPIL RAZAND, DELICIUL SITUATIei cand se dovedeste, pe alocuri, mai inteligent ca tine... Prima serbare... balbaielile de la 2 ani in care spune inteligente mai mari ca el... :">
N-am vrut sa scriu cu litere mari, a ramas pe capslock tastatura...
Oricum, sunt sigura ca, imediat ce vei trece peste perioada asta dificila p-entru oricine, vei vedea mai usor toate astea...
NU AM CUVINTE!!!!SA SUSTII CA UN COPIL COMPLICA NISTE VIETI!
...UN COPIL FACUT CU O MOTIVATIE GRESITA??????AUZI CE GINDIRE???SINCER VORBIND IMI VINE SA VOMIT.
egal cum a fost facut acest copil,nu iti ajuta la nimic sa stai toata ziua sa te gindesti la aceasta motivatie,sa vezi lucrurile din aceasta prisma...
copilul este aici,bucurate de sanatatea si frumusetea lui...DAR TU TRAIESTI IN TRECUT!! VEI deveni o persoana acrita si frustrata,daca continui sa gindesti in halul acesta...ai o relatie noua,vrei sa te casatoresti,savureaza prezentul,gindeste -te la viitor ,nu trai in trecut...te riciie daca nevasta fosta iti pastreaza numele,cum a fost conceput copilul si asa mai departe...
ASTA vezi tu in viitor : pensie alimentara,vizite regulate,neglijatrea vietii de famillie....doar atita?????
astfel de oameni nu sunt demni de a avea un copil...si cu o asa gindire ar fi trebuit sa te abtii de la o viata sexuala..pentru ca o garantie ca nu se naste un copil (care ITI ruineaza viata asa cum vezi tu acest lucru) nu este IN CAZUL IN CARE FACI SEX CU CINEVA...FACUT PENTRU A SALVA CASNICIA!!!!!!!SI TU UNDE AI FOST?TU NU AI PARTICIPAT LA SEDINTELE SEXUALE???????NU ERAI CONSTIENT DE POSIBILITATEA UNEI SARCINI???SA JOCI PE NEVINOVATUL ,STII.......
TU VEZI IN COPIL PIEDICA VISELOR TALE NEIMPLINITE..
TU SINGUR ITI DISTRUGI FERICIREA,FIIND UN MONSTRU DE EGOISM SI LISA DE RESPONSABILITATE...UN COPIL INSEAMNA MAI MULT DECIT O PENSIE ALIMENTARA,VIZITE REGULATE (DIN OBLIGATIE MORALA!!!!!!!)FACTOR CE DERANJEAZA NOUA TA "FAMILIE".......SI DACA NU AI INTELES ACEST LUCRU,ESTE O RUSINE SA TE MAI NUMESTI SI TATA.....
NU AM CUVINTE
CUVINTELE TALE:::::
"O greseala este motivul pentru care el a aparut : pentru a salva o casnicie. Acesta e un caz concret in care un copil nu salveaza o casnicie ci doar complica niste vieti.
De aceea, am un sfat pentru cei care mai citesc acste randuri : un copil inseamna foarte multa responsabilitate. Un copil facut cu o motivatie gresita ( pentru a salva o casnicie, pentru a tine pe cineva langa tine sau pentru pensie alimentara), este una dintre cela mai mari greseli pe care le puteti face in viata asta.
Un om face inchisoare, urmeaza reabilitarea si totul ramane doar o pata in trecut.
Un copil va fi prezent atat in trecut cat si in viitor...un copil nu se poate uita ( daca ai macar un gram de moralitate). Viitorul inseamna pensie alimentara lunara, vizite regulate si poate, intr-o mica masura, neglijarea vietii de familie pe care o sa o ai."
doamna are deja un copil care, in termenii din acest topic:D, i-a "complicat" si ei destul viata, totusi gaseste puterea sa scrie si sa gandeasca ce a scris si ce a gandit mai sus. toata admiratia pt ea!=D>=D>
Amanta si copiii mei
ADANNA
Am mai pus intrebarea asta, deci...sper sa nu plictisesc....
Ce impact va avea asupra fetitei mele faptul ca va vedea o alta femeie langa tatal ei?...(noi ... (vezi toată discuția)