avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

buna,am nevoie de ajutorul vostru,al tuturor care sunteti...care-mi puteti da un,un sfat,o consultanta,orice ,e bine venit!!
am primit o citatie prin care sunt instiintata ca tatal copilului nu este cel biologic,(eu avand unele dubii)!copilul,are aproape 7 ani,este o fetita,dar pana acum nu au existat nici un fel de discutii privind paterniatea!precizez ca suntem divortati de un an timp in care el nu a vizitat fetita foarte des,iar pensia alimentara nu e platita din mai!
din testul de paternitate a reesit ca nu este el tatal biologic!
ce sa fac???
orice raspuns e bine venit,pentru ca eu acum sunt la pamant
va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
cristinaioana, utilizator
In acest caz,daca vorbim despre o tagada a paternitatii, efectele ar fi ca se schimba statutul civil al copilului, repsectiv, el devine retroactiv copil din afara casatoriei .Se produc efecte asupra numelui copilului, asupra obligatiei de intretinere si veti realiza doar dvs. ocrotirea parinteasca, intrucat, filiatia este stabilita din momentul acela doar fata de mama.
Copilul isi poate stabili filiatia fata de adevaratul tata , oricand .
Recunoasterea voluntara de catre adevaratul tata / cat si cea care implica coercitia instantei de judecata , pot opera oricand , dupa cum a mentionat si @legally , mai sus.
VA MULTUMESC DIN SUFLET,DAR AS DORI SA STIU DACA EXISTA UN TERMEN LEGAL PENTRU STABILIREA PATERNITATII DE LA NASTEREA COPILULUI.COPILUL ARE 7 ANI,AR PUTEA SA CEARA ORICAND TESTUL DE PATERNITATE??
EL FACANDU-L FARA A-MI CERE APROBAREA

@cristinaioana, va rog sa nu postati mesaje consecutive si sa nu mai scrieti cu majuscule, intrucat contravine regulamentului de postare.


Spuneti-ne totusi istoria cazului putin mai detaliat , si daca in aceste ultime postari va referiti la fostul dvs. sot sau la tatal biologic? fiindca nu se intelege. Si incercati sa scrieti intr-un singur mesaj. :)
Incercati sa ganditi la rece.Detasati-va putin de situatia ivita.
Acum sincer vorbind, fostul dvs. sot nu are nici cea mai mica vina.Daca in urma testelor s-a stabilit ca nu este el tatal biologic, ce sa faca? Puneti-va in locul lui.Incercati sa gasiti adevaratul tata, si sa stabiliti filiatia minorei fata de acesta.

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)