avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Anul trecut am avut pe rol procesul de divort, insa pentru ca nu ne-am prezentat nici eu si nici sotul meu, acesta a fost suspendat. Intrebarea mea este, ce trebuie sa fac ca sa pun dosarul pe rol? Ma pot duce personal sau trebuie prin avocat? Se platesc din nou alte taxe si cam cat dureaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Poy , utilizator 22:46, 11 Mai 2010
Faceti o cerere de repunere pe rol daca nu a trecut un an de la data la care a fost suspendat dosarul. Cererea o puteti face si dumneavoastra si o trimiteti la instanta unde e inregistrat dosarul, specificand numarul de dosar.
Pentru repunere pe rol taxa de timbru e 1/2 din suma achitata initial.
Cu referire la numarul de dosar,formulati o cerere de repunere pe rol a cauzei si atasati la aceasta chitanta de cu achitarea a 1/2 din taxa de timbru.
Aceasta in situatia in care nu a trecut mai mult de un an de la luarea masurii suspendarii..
Cererea va fi atasata la dosarul cauzei,care repus pe rol,va primi un termen de judecata,urmand ca aceasta sa se reia din etapa procesual la care s-a luat masura suspendarii.
Puteti sa depuneti cererea personal indicand numarul dosarului si anexand chitanta cu jumatate din taxa judiciara de timbru ceruta pentru divort initial. Taxa o puteti plati la primaria din localitatea unde isi are sediul instanta, in acelasi loc unde se platesc impozitele.
In situatia actuala din Ro (socio-economica) sintagama "decat vai de noi, mai bine vai de mine" nu mai are sutinere.
Solutia: Privitul in oglinda, doua palmi pentru ambi si impacareaaaaaaaaaaa!
Darie Tudor a scris:

In situatia actuala din Ro (socio-economica) sintagama "decat vai de noi, mai bine vai de mine" nu mai are sutinere.
Solutia: Privitul in oglinda, doua palmi pentru ambi si impacareaaaaaaaaaaa!


Este un mod de solutionare al problemei"sui-generis",dar in niciun caz un sfat de natura juridica.

Alte discuții în legătură

Cerere pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate pentru lipsa partilor gabriela_munteanu gabriela_munteanu In urma neprezentarii niciuneia dintre parti la primul termen de juddecata a procesului de divort, acesta a fost suspendat. Ce trebuie sa contina cererea pe ... (vezi toată discuția)
Divort adelina33ro adelina33ro Am bagat divort anul trecut si primul termen l-am avut in februarie, insa ne-am impacat......dar.... nu a mers, vreau sa redepun pe rol dosarul, cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am depus contestație la executare silita și azi a ... Camelia C.I. Camelia C.I. Buna ziua Am depus contestație la executare silita și azi a avut loc prima ședință în urma căreia s-a suspendat judecarea cauzei, pe motiv de ... (vezi toată discuția)