avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Anul trecut am avut pe rol procesul de divort, insa pentru ca nu ne-am prezentat nici eu si nici sotul meu, acesta a fost suspendat. Intrebarea mea este, ce trebuie sa fac ca sa pun dosarul pe rol? Ma pot duce personal sau trebuie prin avocat? Se platesc din nou alte taxe si cam cat dureaza?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Poy , utilizator 22:46, 11 Mai 2010
r.gabi a scris:

Este un mod de solutionare al problemei"sui-generis",dar in niciun caz un sfat de natura juridica.


Tinand cont ca, in materie de divort:
- candva instanta de fond fixa un termen de impacare a partilor;
- in prezent, la primirea cererii de divort, presedintele judecatoriei are obligatia sa dea sfaturi de impacare (e si un motiv pentru care cererea de divort se depune personal), iar fixarea termenului se face doar daca se staruie in promovarea actiunii, consider comentariul ca fiind de natura juridica.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Va multumesc pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate pentru lipsa partilor gabriela_munteanu gabriela_munteanu In urma neprezentarii niciuneia dintre parti la primul termen de juddecata a procesului de divort, acesta a fost suspendat. Ce trebuie sa contina cererea pe ... (vezi toată discuția)
Divort adelina33ro adelina33ro Am bagat divort anul trecut si primul termen l-am avut in februarie, insa ne-am impacat......dar.... nu a mers, vreau sa redepun pe rol dosarul, cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am depus contestație la executare silita și azi a ... Camelia C.I. Camelia C.I. Buna ziua Am depus contestație la executare silita și azi a avut loc prima ședință în urma căreia s-a suspendat judecarea cauzei, pe motiv de ... (vezi toată discuția)