avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Am bagat divort anul trecut si primul termen l-am avut in februarie, insa ne-am impacat......dar.... nu a mers, vreau sa redepun pe rol dosarul, cum trebuie sa procedez, mai trebuiesc taxe achitate, etc.?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 23:14, 18 Martie 2010
Intrucat v-ati retras plangerea,trebuie sa introduceti o noua actiune si va trebui platita din nou taxa judiciara de timbru .
Multumesc
Daca nu ati solicitat suspendarea cauzei la cererea partilor sau instanta nu a susupendat cauza pentru lipsa partilor , va trebuie sa introduceti o noua actiune de divort.In situatiile mai sus aratate era necesara achitarea a 1/2 din taxa de timbru initiala si o cerere adresata instantei prin care solicitati doar repunerea cauzei pe rol.
Dupa cum am vazut un topic deschis de dvs anterior, urma sa solicitati restituirea certificatului de casatorie original aflat la dosar. Daca nu mai este niciun dosar pe rol, nu aveti ce sa mai repuneti pe rol.
Prin urmare, promovati o noua actiune de divort si platiti din nou taxa de timbru.
Cel putin de aceasta data analizati bine daca relatia de casatorie nu mai poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort adelina33ro adelina33ro Am bagat divort anul trecut si primul termen l-am avut in februarie, insa ne-am impacat......dar.... nu a mers, vreau sa redepun pe rol dosarul, cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort alexa3 alexa3 am depus dosarul pt divort de comun acord, am avut termen de judecata, dar nu ne-am prezentat. din pacate relatia tot nu merge. intrebarea mea este ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)