avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... AMENDA RADAR IN LOCALITATE VITEZA 61 km/ora
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

AMENDA RADAR IN LOCALITATE VITEZA 61 km/ora

Tocmai am primit o amenda pt.viteza de 61 km/ora in localitate. Limita de viteza din cate stiu este de 60 km/ora. Am semnat procesul verbal insa nu mi-a dat prin cap sa solicit agentului de circulatie verificarea aparatului radar pentru a fi sigur ca intradevar viteza cu care circulam a fost cea comunicata de el. Mai pot face ceva in sensul asta? Oare agentul nu trebuia sa scoata de pe aparatul radar vreun act din care sa reiasa viteza pe care o aveam?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: martin73 , utilizator 11:49, 10 Mai 2010
depinde si localitatea prin care circulati. normal ar fi 50 iar prin localitati pe dn1 este 70.
de regula nu arata nimic domnul politist.
dvs puteti face contestatie la acel proces verbal de constatare... si sa relatati cele intamplate. nu cred ca veti obtine ceva, daca cereti sa se aduca in instanta proba dupa care ati fost amendat- adica constatarea radarului.
Buna ziua !
Viteza legala in localitate este de 50 km/h( art.49, alin.(1) din OUG 195/ 2002 republicata si actualizata), cu exceptia situatiilor in care pe tronsonul de drum este permisa sau restrictionata viteza la alte limite, limite ce sunt marcate pe drum sau/si prin indicatoare rutiere( art.49, alin.(2) si (3) din aceeasi ordonanta).
Avand in vedere posibilitatea unor erori tehnice de inregistrare ( a aparatului radar), erorile date de autovehiculul dumneavoatra( pe vitezometrul dumneavoastra urmariti inregistrarea vitezei) cat si marja mica a diferentei de viteza, consider ca puteti contesta cu succces procesul- verbal de contraventie in sensul ca, puteti solicita anularea acestuia sau schimbarea sanctiunii in
" avertisment ". In aceasta ultima situatie aveti maxime sanse de solutionare favorabila.
Cu stima !
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Marius Zaharia, Avocat
Localitatea unde s-a intamplat este situata pe Drumul Judetean 222C ( spre Tulcea). Ideea este ca am accelerat putin pentru ca urcam panta iar Loganul politiei era chiar in varful pantei ........ Cred ca a fost ghinion curat...
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
ContSters134600, utilizator
Formulezi plangere contraventionala in termen de 15 zile pe care o depui la Judecatoria in raza careia a fost constatata presupusa contraventie.

Soliciti instantei de judecata sa punsa in vedere Inspectoratului sa depuna urmatoarele documente: atestatul operatorului radar, buletinul de verificare metrologica al aparatului radar precum si certificarea de model emisa de catre Biroul National de Metrologie Legala.
In certificarea de model apare exact ce eroare inregistreaza aparatul radar (cinemometrul),daca este in miscare ori static.
Limita este de 50km/h,insa 10 km peste aceasta viteza legala nu se sanctioneaza,astfel soferii sa nu stea cu okii pe kilometraj si sa nu mai fie atenti la drum ,insa vreau sa spun altceva ,politistii sunt DISPERATI pentru ca masurire lor de a sanctiona cu sau fara motiv,cu sau fara dovezi,din ultima perioada,le-au scazut incasarile deoarece soferii au prins frica si merg cat se poate de legal.In cazul tau politistul a aplicat legea doar in litera ei,nu si in spiritul ei,putea sa-ti dea un avertisment.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
martin73, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal - viteza 71 km/h in zona de 50 km/h AlexandruPopa AlexandruPopa Buna seara, Doresc sa contestez un proces verbal primit pentru ca am circulat cu viteza de 71 km/h intr-o zona cu restrictie de 50 km/h. Motivul care doresc ... (vezi toată discuția)
Am fost prins de noul aparat radar cu o viteza de 103 km/h, pe bord 95 km/h qu1t qu1t Vreau sa contest aparatul cu legile din MO si as vrea un raspuns daca as putea castiga procesul : 5. La punctul 3 subpunctul 3.1, paragraful 3.1.1 se ... (vezi toată discuția)
Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)