avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... masuri pentru corectarea crizei (plans de necaz, nu ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

masuri pentru corectarea crizei (plans de necaz, nu alta)

se pare ca ramane batut in cuie masura guv. ( nici nu-mi vine sa scriu intreg de atata falsitate...) roman de a diminua salariile bugetarilor cu 25%, indiferent de categoria si cuantumul mic sau mare al remuneratiilor acestora. masura cea mai "blanda" aleasa de conducatorii romani,asa cum au lasat sa se inteleaga, nu are termen limita (ca intindere temporala), dar se promite ca va fi inlaturata de aplicare legii unice a salarizarii incepand din ianuarie 2011 ( cine stie daca va fi asa, ca doar a mai fost amanata o data).
masura vizeaza doar bugetarii pt a nu ataca sectorul privat ( cum ar fi fost daca s-ar fi aplicat masura propusa de FMI referitoare la cresterea tva si a cotei unice).
ca tanar debutant in profesie in sectorul bugetar, ma simt foarte "atinsa" de aceasta masura, mai ales ca am resimtit diminuarea salariala anterioara la cote mai mici( in nov-dec 2009), dar simtitoare. ma intreb ca si viitor candidat la INM care sunt consecintele acestor masuri de remediere a gradului crizei economice si ce repercusiuni se vor intalni in profesiile juridice, mai cu seama in cea de magistrat, daca s-a dat startul unor astfel de masuri ( din iunie inclusiv magistratii vor avea scaderi remuneratorii prin -25%, iar de la anul minusuri banesti prin aplicarea legii salarizarii unice)?
oare acestea sa fie singurele masuri de foc?!....personal, cred ca e doar inceputul....dar pana vor intra in vigoare aceste minunatii, mai deschis o carte poate o sa mai am si eu parte de mai mult, sa aibe guvernantii din ce sa-mi diminueze....si pana la urma placerea profesarii unei meserii trebuie sa imi aline retributia care va corecta criza...nu-i asa?
PS: "tineret-mandria tarii" ...!?
Cel mai recent răspuns: me-alina , utilizator 17:56, 24 Mai 2010
valensa a scris:

@blue ray
un auditor de justitie sau un magistrat debutant cu siguranta ca vor muri de foame.
Pana a ajunge la un salariu decent, pe masura complexitatii activitatii, magistratul cam face foamea
Un auditor de justitie din anul I are in prezent o bursa de 1400 lei, daca o diminuam cu 25% oare nu rezulta o suma FABULOASA din care sa manance, sa se spele, sa-si plateasca o CHIRIE IN BUCURESTI (care nu e deloc mica) si eventual sa mai plece din cand in cand cu trenul acasa sa-si vada rudele (cursurile se tin zilnic la bucuresti, pentru cine nu stie)
alt exemplu: un magistrat debutant, acela care a absolvit INM-ul si a dat examene multe, multe si grele, grele are in prezent un venit net de 2400 lei, daca se diminueaza va rezulta iarasi o suma EXTRAORDINAR DE MARE din care la fel: sa manance, sa se spele, sa plateasca o chirie undeva in tara asta unde va fi repartizat, sa-si vada rudele o data la ceva timp, si cam atat..... ca altceva cu banii astia nu mai poate sa mai faca altceva
Ma tot gandesc ...... ar putea sa renunte auditorul de justitie sau magistratul stagiar la ceva, sa nu mai faca atatea excese....... :hm: de exemplu, sa manance mai putin (multe legume, ajuta si la colesterol), sa nu mai mearga cu trenul exemplu bucuresti - satu mare sau bucuresti - iasi, si retur adica sa nu isi mai vada rudele, sa le trimita o carte postala, un mail, ce atatea vizite? si inca ceva.... chiria trebuie sa o plateasca, nu are incotro, ca altfel se supara proprietarul...... aaaa...... era sa uit...... AR PUTEA SA FACA TOTUSI O ECONOMIE DIN BUGETUL SAU DIMINUAT........ SA NU SE MAI SPELE! IN CONSECINTA, NU SAPUN, NU PASTA DE DINTI, NU GEL DE DUS, NU DETERGENT, NU BALSAM, NU ALTELE ASEMENEA.......
Ce ziceti, nu-i asa ca s-ar face o economie........ sa nu se mai spele romanul..... parerea mea....... :duh:

Eu personal recomand sa nu ne lasam, ca cine vrea sa acceada in profesia de magistrat, daca asta isi doreste, asta va face, indiferent ce vor vrea altii sa faca cu noi ( e o vorba in popor - nu mor caii cand vor cainii)
..... Dar cu cateva conditii, asa...... facand haz de necaz ..... si plangand in pumni
Conditiile sunt:
- mancat cat mai multe legume (pe langa faptul ca ajuta la reducerea colesterolului vom avea si o silueta de invidiat);
- cat mai nespalat cu putinta (au fost in istorie perioade si mai grele, vezi razboaiele);
- vazut cat mai rar familia (sot, mama, tata, copil, etc.) - in continuarea aceleiasi idei de mai sus, si anume ca au fost perioade si mai grele in istorie.
.......
Aceste conditii sunt bazale, pe langa aceea de a avea o vointa caineasca de a invata si a reusi in cariera!

Fie-mi iertata interventia, sarcastica de altfel, dar.......... momentan nu am alta solutie de ...... supravietuire si de reusita in ceea ce mi-am propus: sa fiu magistrat
Asa cum si voi vreti sa deveniti la fel, sau unii dintre voi deja sunteti si ramaneti stupefiati in fata a ceea ce ni se pregateste.
Capul sus!
Invatam prea mult, prea multe, stim prea mult si prea multe astfel incat sa ne lasam calcati in demnitatea noastra
Nu uitati ca pentru a fi magistrat trebuie sa stim sa fim demni!
Sa privim lucrurile in fata cu demnitate ....... dar intr-un mod ferm !
Deocamdata cam atat am avut de zis.......

O intrebare. Nu m-am mai uitat de mult timp la televizor. S=-a schimbat ceva in planurile minunate ale mintilor luminate?Sau ne casapesc in continuare?
nu s-a mai schimbat nimic fluturas 1980! tot se bat k sa mai diminueze ceva, ca e putin pt visteria statului -25% la salariu... lor, demnitarilor si celor cu bani, le convine sa "ajute" statul!
eu as fi de parere sa umple vistieria statului cu 50% din salariile demnitarilor + ale lor facilitati + concedierea celor care umplu aiurea birourile si plimba o hartie de colo - colo......si...mai stau la o barfa....:P
Nu pot sa-mi dau seama , care este motivul pentru care magistratii nu protesteaza , nu scot un cuvant ,impotriva masurilor pentru corectarea crizei , atunci cand toata tara fierbe . M-ar putea informa cineva , doar cu o parere subiectiva , cel putin ?
Raspuns
Parere subiectiva:
1. nu toata tara fierbe
2. raspund printr-o intrebare: cum ai vrea handsu sa protesteze magistratii? ce cuvinte ai vrea sa scoata?

Alte discuții în legătură

Sng si inm ContSters89182 ContSters89182 Buna. Am o prietena care da impreuna cu mine, la inm. Dar, ea doreste sa dea si la sng. Ce face daca reuseste la amandoua? Are posibilitatea sa aleaga doar ... (vezi toată discuția)
Magistratii si profesorii se joaca cu tara Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Stimati Domni Tara asta atat de frumoasa a ajuns un haos de nedescris. Legile sunt date peste cap de magistrati, invatamantul este intr-o continua experienta ... (vezi toată discuția)
Sng - meritã încercat !! zz-man zz-man Sng înseamnă ªcoala Naţională de Grefieri şi puteţi ajunge grefieri. Sunt unul care încearca an de an la INM - până acum fără succes. Anul ... (vezi toată discuția)