avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale REVOCARE PROCURA DE ADMINISTRARE SOCIETATE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

REVOCARE PROCURA DE ADMINISTRARE SOCIETATE

Care sunt conditiile de revocare a unei procuri de administrare a unei societati comerciale de catre mandatarul ei? Ce motive se pot invoca? Mandantul este plecat din tara de 1 an de zile, si nu a mai luat legatura in nici un fel cu mandatarul. Din cate am inteles, se poate cere anularea la acelasi notar, cu obligatia de a anunta de acest lucru pe mandatar.
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 12:39, 10 Mai 2010
Art.255 din Codul civil stabileste ca valabilitatea procurii inceteaza si la:

- renuntarea reprezentantului de a executa imputernicirile delegate;
persoana careia ii este eliberata procura poate renunta la ea in orice moment; orice clauza contrara este nula;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura si procura speciala revocare ! divatz divatz Daca o procura speciala este incheiata de mai multe persoane cum se poate revoca aceasta ??? Este nevoie de toate persoanele care au semnat sau doar de unul ... (vezi toată discuția)
Copil iulik800 iulik800 Buna ziua sunt in italia as dori sa stiu daca tatal fetitei poate sa faca o procura unde sa o imputerniceasca pe mama mea sa vina cu ea in italia in vacanta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)