avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... MOSTENIRE CU NEANTELEGERI INTRE MOSTENITORI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

MOSTENIRE CU NEANTELEGERI INTRE MOSTENITORI

Am deschis la notar succesiunea dupa tatal meu, suntem trei mostenitori, ne-am prezentat la notar de doua ori, nu s-a putut solutiona nimic pentru ca exista neintelegeri intre noi. De la deces au trecut trei luni, notarul nu vrea sa ne dea incheiere pentru instanta, spune sa asteptam 6 luni. Putem deschide actiune in instanta doi dintre mostenitori (nu vad sanse de intelegere), acum la trei luni de la deces?
Cel mai recent răspuns: nutica , utilizator 11:26, 12 Mai 2010
Daca toti mostenitorii din aceeasi clasa (a descendentilor de gradul I) si-au manifestat optiunea, va puteti adresa instantei.

Daca mai exista descendenti care inca nu au optat, actiunea va fi prematura in cazul in care ei vor invoca termenul legal de optiune. Instanta nu-i va putea obliga sa opteze si nici nu-i va putea considera straini de succesiune inainte de implinirea termenului de 6 luni de la deces,



parerea mea este ca o puteti introduce, pana veti primi dvs termen probabil va vor trece deja cele 6 luni.
Multumesc mult pt. raspunsuri!

As mai avea o intrebare. Partea ce mi se cuvine din mostenire as putea sa o vand inainte de incheierea succesiunii?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
nutica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la mostenire anamarian anamarian de la bunicul meu au ramas 8 copii nici ei nici copii lor na u stat in casa de 40 de ani, abia acum au facut succesiune cand a murit mama ,n au platit nimic ... (vezi toată discuția)