avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.211.cpp
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.211.cpp

am fost imlicat ant-ro cauza grava artc 211 cpp si am primiy arestare preventiva si iarasi mia venit sa ma duc la tribunal.ma ajuta cineva sa stiu ce ma astepta ce ansama na arestarea preventiva si de ce nea venit iarasi.va rog frumos sa ma sjutati
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 22:16, 10 Mai 2010
Va referiti la 211 CPP sau 211 CP (talharie)?
Cred ca va referiti la art.211 cp, respectiv infractiunea de talharie. Cu ce mentiune ati fost citat la tribunal?
probabil s.a incheiat urmarirea penala si rechizitoriul a fost trimis in instanta.Se incepe judecarea, penru infractiunea propusa de procuror.
razvan_bob a scris:

ce ansama na arestarea preventiva si de ce nea venit iarasi.va rog frumos sa ma sjutati

Masura arestarii preventive poate fi luata fata de o persoana daca sunt probe sau indicii temeinice ca a savarsit o fapta prevazuta de legea penala si numai in vreunul din cazurile prevazute de art. 148 din Codul de procedura penala.Acest articol enumera situatiile in care se poate dispune arestarea preventiva a invinuitului sau inculpatului: daca inculpatul a fugit ori s-a ascuns, pentru a se sustrage de la urmarire sau de la judecata, ori exista date ca va incerca sa fuga sau sa se sustraga in orice mod de la urmarirea penala, de la judecata ori de la executarea pedepsei; daca inculpatul a incalcat cu rea-credinta, masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara ori obligatiile care ii revin pe durata luarii acestei masuri;daca exista date ca inculpatul incearca sa zadarniceasca in mod direct sau indirect aflarea adevarului prin influentarea unei parti, a unui martor ori a unui expert, ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de proba; exista date ca inculpatul pregateste savarsirea unei noi infractiuni; inculpatul a savarsit cu intentie o noua infractiune; exista date ca inculpatul exercita presiuni asupra persoanei vatamate sau ca incearca sa ajunga la o intelegere frauduloasa cu aceasta; inculpatul a savarsit o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa detentiunii pe viata sau a inchisorii mai mare de 4 ani si exista probe ca lasarea sa in libertate prezinta un pericol concret pentru ordinea publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 intrebari despre cercetarea penala rosemore rosemore Hi Am 2 intrebari. 1.In cazul unui dosar penal cand procurorul solicita arestarea preventiva o face pe baza unor probe pe care trebuie sa le sustina prin ... (vezi toată discuția)
Ma poate retine preventiv? nikolos nikolos Dosarul unui accident privind art 178 alin 2 si 184 alin 2 si 4 cp cu 5 plangeri pe parte civila va ajunge la procuror unde voi fii chemat cu avocatul pt ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)