avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea fara drept a unei marci
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea fara drept a unei marci

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema:
Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un concurent de al nostru foloseste o expresie similara cu a noastra dar care nu este inregistrata la OSIM.
Din cate am citit in lg.84/1998-art.83 "punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate"-constituie infractiune.
Conform celor mentionate, ce putem face noi in aceasta situatie?
Mentionez ca le-am trimis o adresa in urma cu 2 sapt. prin care le-am solicitat retragerea pliantelor care contin aceasta expresie dar nu am primit inca nici un raspuns.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 10:42, 12 Mai 2010
Revin din nou cu o intrebare: Daca concurentii sunt inregistrati cu expresia respectiva in OHIM sau WIPO inseamna ca au dreptul sa o foloseasca inclusiv pe teritoriul tarii noastre? Am cautat expresia in limba engleza si nu am gasit-o!
Mentionez ca folosesc expresia respectiva pe materialele publicitare care promoveaza acelasi produs ca si noi.
Imi cer scuze ca nu am fost sufiecient de explicita dar expresia folosita contine aceleasi cuvinte ca si marca noastra doar ca sunt inversate si completate cu un alt cuvant.
Multumesc!
Stimata Doamna,

In principiu DA, dar depinde. Daca sunt inregistrati la OHIM au marca comunitara deci este valabila inclusiv pe teritoriul Romaniei. Daca sunt inregistrati la WIPO depinde ce tari au desemnat. Conteaza foarte mult cum faceti cautarea, nu e chiar asa usor.

Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Copyright design etichetã produs - cum se poate proteja? gabriel1546 gabriel1546 Buna ziua , As dorii sa va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii referitoare la protejarea designului unei etichete pentru un produs . Mai ... (vezi toată discuția)