avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Copyright design etichetã produs - cum se poate ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Copyright design etichetã produs - cum se poate proteja?

Buna ziua ,

As dorii sa va rog daca ma puteti ajuta cu ceva informatii referitoare la protejarea designului unei etichete pentru un produs .

Mai concret ,

Este vorba de o firma suedeza in care eu si fratele meu (cetatean suedez) suntem actionari si in urma cu ceva timp am hotarat sa importam anumite produse de la o firma din Grecia cu scopul de a le revinde pe piata din Suedia. Importul s-a facut in baza unui contract in care s-a specificat ca revanzarea se va face prin folosirea de marca proprie.

Astfel designul etichetei noi a fost realizat in intregime de catre noi ( nu de catre o firma specializata ci chiar de mine avand cunostintele necesare pentru aceasta ) .

Apoi am gasit un client care a dorit sa foloseasca designul etichetei noastre dar pe care sa-si puna marca proprie cu care am fost de acord . Totul s-a facut verbal fara sa existe o intelegere scrisa in ce conditii pot folosii designul etichetei .

Intre timp firma din Grecia a reusit sa intre in contact direct cu clientul nostru si doreste sa continue vanzarea produselor direct catre clientul nostru dar in acelasi timp sa foloseasca designul etichetei realizat de noi .

Intrebarea mea este cum pot proteja acest design al etichetei astfel incat sa nu poata fi folosit fara acordul nostru ?

Multumesc si orice informatie este binevenita ,
Cel mai recent răspuns: gabriel1546 , utilizator 00:17, 28 Noiembrie 2012
Prin inregistrarea ei la OSIM daca nu au facut-o cumva grecii inaintea d-voastra sau ceilalti care sunt clientii d-voastra.
Protectia unei etichete se face cel mai sigur prin inregistrarea ei ca marca. Inregistrarea se face la OSIM si apoi inregistrarea internationala, sau veti solicita inregistrarea unei marci comunitare direct la OHIM.OHIM este oficiul european pentru protectia marcilor comunitare. O inregistrare direct la OHIM va asigura o protectie simultana in toate cele 27 de state membre ale UE( taxa pentru inregistrare a unei marci comunitare la OHIM este de cca 2500 Euro). Dar inainte de a depune cererea de inregistrare ar fi bine sa solicitati la OSIM o cercetare care sa cuprinda: Roamnia- national, Suedia - national, Grecia-national si baza de inregistrari comunitare.Inainte interesati-va la OSIM asupra costurilor pentru aceasta cercetare. Rezultatele cercetarii va vor informa daca o eticheta identica sau similara nu a fost deja inregistrata. Daca veti depune cererea de inregistrare direct, fie la OSIM, fie la OHIM, fara cercetare, puteti primi opozitii din partea persoanelor care au deja marca inregistrata identic sau marci similare inregistrate anterior.
Multumesc pentru raspunsul prompt
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
gabriel1546, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentialitate in cadrul unui contract de prestari servicii MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Ma intereseaza cum ar trebui formulata/ce ar trebui sa contina o clauza de confidentialitate in cazul unui contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Aviz refuz din cauza unei marci care nu are protectie pe romania mjuovy mjuovy Buna ziua, Am primit de la OSIM un aviz de refuz provizoriu din cauza existentei unei marci similare OPTI-TEARS (marca pe care vreau eu sa o inregistrez ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca cineva are rezervat dreptul de autor la un model de mobilier andryy andryy imi poate da cineva informati cum aflu daca un anumit produs de mobilier are drept de autor ca am de gand sa vand acel produs pe piata europeana si nu vreau ... (vezi toată discuția)