avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Inceput in SEAP....
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Inceput in SEAP....

Imi cer scuze ptr ca am sa va pun cateva intrebari.Sunt intr-o mare nebuloasa in ceea ce priveste acest sistem SEAP.In primul rand, ca inst publica, nu suntem inscrisi in SEAP.In al doilea rand noi ca inst publica nu avem de cumparat produse de mare valoare.Suntem un teatru mic iar ceea ce cumparam sunt coli ,agrafe de birou,tot ceea ce inseamna aparatura birotica,articole de curatenie,detergenti,material textil....etc.Cum ar trebui sa procedam???
Cel mai recent răspuns: lia19. , utilizator 14:38, 18 Mai 2010
Pasii privind inscrierea in SEAP ii gasiti si pe site-ul lor, ii puteti afla si telefonic de la ei.
Corect, am scapat din vedere cerinta cu 40% online.
Mai este precizat undeva ca este obligatoriu? Sau se deduce implicit din cerinta de mai sus? Eu chiar nu stiu... nu am avut de ce sa am vreodata problema asta, dar daca tot am discutat-o nu strica sa aflu ...:">
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
vlad nicolae, moderator
Pai nu prea scrie nicaieri ca este obligatoriu,dar noi ca inst publica tinem legatura cu cei care sunt mai destepti decat noi....si am primit avertismente ca in caz ca nu facem acest demers.....suntem pasibili de ....
obligatia de inscriere in seap se deduce din obligatia de a efectua 40% din volumul total al achizitiilor prin mijloace elctronice. ar fi bine sa efectuati cumparaturile direct din catalogul electronic. in caz contrar sunteti pasibili de amenda.
Ca o parere, in general, orice solicitare, avertisment, etc., mai ales cand vi se spune ca sunteti pasibili de ...ar trebui sa spuna si conform la....Cand veti avea probleme f. importante, faceti totusi intrebari oficiale la organe abilitate, ptr. ca intro situatie dificila scrisul ramane, cei "destepti" "dispar". Este doar o opinie a mea..., pe care v-o spun din experienta.

In cazul dat, inscrieti-va cum au zis colegii, si gata. Procedura de inscriere nu e chiar atat de grea . Si e chiar interesant sa faci cumparari directe din SEAP.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
vlad nicolae, moderator
Contraventii:
Art. 293 (din OUG 34/2006) - Constituie contravenţie si se sancţionează următoarele fapte:
e) încălcarea regulilor de publicitate prevăzute de prezenta ordonanţă si/sau neîndeplinirea de către autorităţile contractante a obligaţiei de înregistrare în SEAP, asa cum este prevăzut de legislaţia în materia achiziţiilor publice;
Sanctionarea contraventiilor:
Art. 294 alin (3) Contravenţiile prevăzute la art. 293 lit. b), d), e), g), h), i), j), j1), l), o), p) si r) se sancţionează cu amendă
de la 70.000 lei la 100.000 lei.

In Monitorul Oficial nr. 154 din 10 martie 2010 a fost publicata Hotarârea de Guvern nr. 167 din 03 martie 2010 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica prin mijloace electronice din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.660/2006. Prin adoptarea Hotarârii de Guvern nr. 167: “ începând cu anul 2010 autoritatea contractanta are obligatia de a utiliza mijloacele electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire si pentru realizarea achizitiilor directe, reprezentand 40% din valoarea totala a achizitiilor publice finalizate de aceasta în anul respectiv, care se pot efectua prin utilizarea mijloacelor electronice".
Succes.

Alte discuții în legătură

Atribuirea contractelor de achiziþie publicã prin mijloace electronice rebenciuc rebenciuc Daca am efectuat achizitii publice prin SEAP ( anunt de participare, anunt de atribuire ) atunci este considerat procent de indeplinire a cerintelor de ... (vezi toată discuția)
valoare totala a achizitiilor publice bianca90 bianca90 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o explicatie referitoare la obligativitatea de a achizitiona in proportie de 40% dinvaloare atotala a achizitiilor publice ... (vezi toată discuția)
Achizitiile in seap Gabriel Amironesei Gabriel Amironesei Vineri, 3 aprilie a.c. a fost publicata în Monitorul Oficial nr. 215, partea I, Hotarârea nr. 370 pentru modificarea si completarea Normelor de aplicare a ... (vezi toată discuția)