avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are un fiu in casa parintilor sai?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are un fiu in casa parintilor sai?

Buna ziua!
Sunt o nora disperata!!!
M-am casatorit acum 5 ani cu sotul meu si avem si o fetita impreuna. Din momentul in care ne-am casatorit am tot umblat din gagza in gazda cu bagajul in spate deoarece socrii mei nu a vrut sa ne primeasca sa locuim intr-un apartament pe care oricum il tineau gol; deci ei locuiesc in alta parte.
In urma cu un an si ceva de zile am convenit sa ne mutam noi cu bagaj si cu copil in acest apartament dar cu conditia sa le platim noi 2 banci, iar acesti bani sa tina loc de chirie. Am zis ok, numai sa fie bine.
De cum ne-am mutat aici a trebuit sa renovam dormitorul caci era plin cu muncegai si am cam bagat cam 3000 lei in izolatie , lavabile , parchet , mana de lucru s. a.. Mai tarziu ceva a trebuit sa reconstrim o soba de teracota, a trebuit sa refacem o instalatie sanitara si multe altele care ne-a cam costat bani. In tot acest timp de cand ne-am mutat in acest apartament si pana in prezent noi nu am intarziat vre-o data plata bancilor lor si nici a interetinerii apartamentului. In concluzie am fost la zi cu toate platile.
Insa de la o vreme socrii mei "minunati" doresc sa ne dea afara din apartament, cauta tot felul de motive, ne ameninta, ma rog..., cauta nod in papura.
De aceea eu va dresez cateva intrebari la care asteptam raspunsuri care sa ne lumineze:
Fiul lor, propriul lor fiu nu are nici un drept in aceasta casa unde a crescut?
Legal vorbind, are dreptul la o camera?(si noi, sotia si fica, pe langa el)
Ce am putea noi sa facem in astfel de situatie?

PS: Mentionez ca adresa de buletin al sotului cat si a mea sunt la alta dresa decat cea la care locuim. ( nu stiu daca are vreo importanta)

O familie disperata asteapta un raspuns!!!!
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:25, 11 Mai 2010
fiul nu are nici un drept;daca va dau socrii afara puteti sa-i actionati in judecata pt a va recupera cheltuielile pe care le-ati facut
Din nefericire, drepturi are abia dupa decesul parintilor(lui).
Pt imbunatatirile aduse camerei in care locuiti puteti face o actiune in pretentii, dovedind aceste investitii.
Va poate evacua oricand pt lipsa de titlu.
Indicat ar fi daca puteti incheia cu dumnealor, un contract de comodat!
multumesc de raspuns
Ce cuprinde uin contract de comodat? ne-ar putea ajuta?
oaricum nu cred ca vor fi de acord sa semneze moricefel de hartie
Totusi, nu va pot da afara pur si simplu. Daca refuzati sa plecati amiabil ( ceea ce va recomand) trebuie sa intenteze actiune in evacuare ca sa va dea afara. Chiar daca nu aveti nici un act ( contract de inchiriere sau comodat) Si numai dupa ramanerea def. si irevoc. a hotararii de evacuare ( proces care poate dura ani ) va pot da afara apeland la executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict cu socrul carol52968 carol52968 Buna seara. In 2004 m-am casatorit si ne-am mutat intr-un apartament care e pe numele socrului. In 2005 s-a nascut unicul nostru fiu. Sotia nu mai are frati. ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Nu mă mai înțeleg cu sotul. Suntem căsătoriți de 6 ani, avem un copil de 9 luni și locuim in apartamentul proprietatea mea, dobândit în ... (vezi toată discuția)
Sora mea data afara din apartament mihaigeorgescueu mihaigeorgescueu Buna ziua! Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)