avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... rambursare foloase necuvenite art 272
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

rambursare foloase necuvenite art 272

Buna ziua,

Ma aflu intr-o situatie foarte neplacuta si m-ar ajuta un sfat privind optiunile pe care le am.

Fostul angajator a virat la lichidarea ultimului salariu o suma mai mare. Initial n-am sesizat, considerand suma in plus ca fiind proivenita din bonusurile cuvenite.
Dupa insistente mi-a trimis ultimul fluturas, si apoi o somatie de plata cu ameninta de dare in judecata.
I-am trimis o scrisoare politicoasa in care ii explicam situatia, ca nu doresc sa beneficiez de acea suma incasata nejustificat, si ca dovada de buna-credinta ii voi transfera esalonat pe durata a 5 luni suma incasata, atasand prima dovada a transferului bancar in contul sau. Mentionez ca in acest moment nu am niciun venit, de la data desfacerii contractului de munca cu fostul angajator, mi-e foarte greu sa adun banii acestia din veniturile sotului.
Fostul angajator nu accepta acest act de buna credinta si, sub forma de ameninta verbale prin telefon, ameninta in continuare ca ma da in judecata ca sa dai toti banii.
Ce sa fac in continuare?

Multumesc,

JDB
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 18:02, 11 Mai 2010
La concediere, indiferent de motiv, este obiceiul ca firma sa lase niste foloase in plus concediatilor, de regula bani. Pastrati banii! :))

Ce nu pricep e... i-ati cheltuit deja? Daca va roade si chiar credeti ca e ceva ilegal in asta, incercati o sesizare la politie cu restituirea banilor acolo, pe sistemul: am gasit niste bani si vreau sa-i restitui proprietarului.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi obligat sa returnezi o suma de bani care a intrat gresit in contul tau bancar? iunana iunana Buna, Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns la o problema, m-am trezit cu niste bani in contul bancar de la o firma cu care nu mai am legatura, nu ... (vezi toată discuția)
Sume de bani virati in cont bancar cornelia alina cornelia alina Buna ziua. V-as ruga sa-mi raspundeti la urmatoarea inrebare : o persoana mi-a virat in urma cu cativa ani prin cont bancar o suma de bani pentru a incepe o ... (vezi toată discuția)
Suma executata virata in alt cont 2009iulia 2009iulia Speta este urmatoarea: executorul vireaza eronat suma de bani executata nu in contul creditorului, ci in contul persoanei juridice \"x\" ; aceasta persoana ... (vezi toată discuția)