avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras cf sau titlu de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras cf sau titlu de proprietate?

daca pe extrasul cf scos de la o.c.p.i apare o parcela cu o suprafata de 4535 mp2 si pe titlu de proprietate dat de la primarie apare 4500 mp2 care este corect si care este fals?sau este greaseala cui?
Cel mai recent răspuns: iuli113 , utilizator 17:51, 12 Mai 2010
in acte apare o suprafata, in masuratorile cadastrale o alta.
daca doriti sa tranzactionati acest imobil o sa se precizeze ca din acte rezulte sup x, iar din masuratorile cadastrale suparafata y.
da..adevarat in actele cf scrie 4535 mp2 si in titlu 4500 deci este gresit si cum se va face acesta corectare a titlului?
Parera mea este sa lasati totul asa cum este, pentru ca in cele mai multe cazuri suprafaţa din acte a imobilului nu coincide cu cea masurata (mai ales in ceea ce priveste actele vechi, unde masuratorile se faceau cu ruleta, iar acum se fac cu aparate performante; totusi, nu ati mentionat ce inseamna titlu nou - din 2000 incoace?).
Oricum, asa cum corect a punctat si Kyandra, in Regulamentul privind întocmirea si avizarea documentatiilor cadastrale este luata in calcul o marja de +/- 2% in ceea ce priveste diferenta dintre suprafata din act a imobilului si cea din masuratori, iar la o eventuala instrainare a terenului, notarul va face mentiune in cuprinsul actului atat despre suprafata din acte, cat si despre suprafata rezultata in urma masuratorilor.
Asadar, nu este o tragedie aceasta diferenta de suprafata, cu atat mai mult cu cat nu este nici foarte mare si, asa cum am spus, se incadreaza in cei +/- 2% prevazuti de legislatia de specialitate in materie de cadasru si carte funciara.
O zi buna!
titlu nou din 2000 incoace..va multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate emis cu "indiviziune" Anna63 Anna63 Ati putea sa ma lamuriti care este procedura legala prin care se poate completa cu numarul de tarla , parcela si vecinatati o suprafata de teren extravilan ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Servitute si superficie - inscriere in cf smeagull smeagull Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: pentru un imobil in constructie, am stabilit cu compania furnizoare de energie electrica ... (vezi toată discuția)