avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... scutire de impozit - persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

scutire de impozit - persoana cu handicap

buna ziua copilul meu are grad de handicap grav si avem niste scutiri la impozitul pe cladire si teren dar nu se pot aplica deoarece nu este trecut ca proprietar .mentionez ca stam in casa socrilor mei.putem beneficia de aceste scutiri sau nu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:12, 14 Mai 2010
Facilitatile la cere faceti referire ,sunt operabile numai in situatia in care proprietar al imobilului ,este persoana beneficiara a dispozitiilor L nr 448/2006
Minorul dvs nu este proprietar al imobilului ,pe cale de consecinta in cazul dvs ,
facilitatea nu poate fi aplicata
dar cati minori cu handicap sunt proprietari de imobile sau ati auzit de minori proprietari[poate cazuri izolate] legea ar trebui intepretata si altfel cat mai in favoarea copiilor cu dizabilitati
Art. 284 Cod fiscal:
4) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice nu se datoreaza de catre persoanele cu handicap grav sau accentuat si de persoanele incadrate in gradul I de invaliditate.
Ori, conform Codului fiscal, impozitul il datoreaza proprietarul imobilului, conform art. 249 si 256 din Codul fiscal
"Orice persoana care are in proprietate o cladire/teren situata in Romania datoreaza anual impozit pentru acea cladire/teren"
Asa ca, din pacate, atata vreme cat bunul nu este proprietatea minorului, nu i se aplica scutirile...
Va respect si va inteleg opinia
In situatia dvs ,legea dispune ,situatia in fapt nu permite aplicarea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale persoane handicap ContSters378867 ContSters378867 Buna ziua! ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea situatie. Sunt persoana cu un handicap grav, si doresc sa stiu cum pot beneficia de scutirea platii ... (vezi toată discuția)