avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... insigna si insemnele politiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

insigna si insemnele politiei

va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine.
nu stiu la ce forum sa-mi postez subiectul, asa ca m-am gandit ca aici ar fi potrivit.
ma intereseaza sa stiu unde pot gasi poze si descrierea insignelor de politie din romania, pt ca am cautat pe net si nu am gasit nimic.
de ce va intreb? pt ca acum doua zile cineva a oprit pe un membru al familiei mele pe strada, pretinzand ca e de la politie si i-a fluturat o legitimatie cu o insigna in fata, dupa care a purces la verificarea corporala, evident fara nici un motiv temeinic.
cum pot sti daca acele persoane sunt de la politie, intr-adevar, sau nu, pt ca nu aveau nici uniforma corespunzatoare si nici o masina obisnuita.
vreau sa depun plangere la politia si vreau sa stiu mai multe inainte de a depune plangerea.
va multumesc.
Faceti o scrisorica in care descrieti incidentul si tot ceea ce vreti sa spuneti si o trimiteti la sectia de politie din zona, aia de la 1 minut cu masina.
Cu privire la restul, nu mi se pare ca va pastrati punctul de vedere. Initial sustineati sus si tare ca i s-au lezat drepturile persoanei prin purtarea abuziva a politistilor, in plan secund aveati alte banuieli cu privire la cei doi; acum ati schimbat accentul, planul secundar venind mult in fata. Parca spuneati ca au avut niste motive care nu vi se pareau tocmai intemeiate; acum se pare ca nu mai aveau motiv deloc.
Iar chestiunea cu "mai mult"... de ce mai mult? Daca x are un job important are mai multe drepturi? Mai mult, e un lider bla-bla-bla... Pai, si ce? Parca spuneati anterior de drepturile noastre, ale celor din tara asta, ale oamenilor de rand...
Ca sa nu mai spun ca exemplul cu Sadam nu e deloc potrivit.

Referitor la noile informatii, eu as depune la politie plangerea fara sa spun ca eu cred ca erau, intr-adevar, politisti. As mentiona ca nu cred in asta, ca oameni isi aroga acest drept etc. Ar face mai agentii sa fie mai receptivi.
Daca au fost politisti, in afara de faptul ca nu cunosc motivatiile acelea, nu vad sa ii fi incalcat vreun drept.
Stiti ca traficantii de droguri se plimba prin aceleasi zone, restauranta etc., uneori respectand si aceleasi ore? Sau aceleasi haine ? Pentru ca nu-si dau nume, pentru ca se inlocuiesc unul pe altul uneori si pentru ca, in acelasi timp traiesc din "recomandari"... E greu sa traiesti din rec si sa nu stie nimeni unde stai sau cum te cheama, nu? Ei bine, obiceiurile lor constante le aduc astfel clienti fara sa-i determine sa-si desconspire identitatea.
AVLIL nu stiu de ce esti agresiva, asa ni s-a parut si primul tau raspuns si nu ti-am facut nici o observatie, dar vad ca insisti. sincer, e pacat. nu e chiar cel mai potrivit mod de a ajuta pe cineva. eu am venit aici sa cer ajutor, daca poti sa-mi dau un ajutor iti multumesc sincer, daca nu, te rog sa pastram limita politetii. si chiar nu inteleg ce e toata povestea cu banii mai multi sau mai putini si cu "bla,bla-ul"?
exemplul cu sadam e foarte potrivit, pentru ca descrie o situatie clara, reala si pe care se pare ca tu nu o poti accepta. adevaruri dureroase exista, din pacate.
referitor la drepturi, crezi ca un cetatean strain nu are acealeasi drepturi ca un cetatean roman, privind demnitatea umana? mi se pare mie sau e o urma de rasism in raspuns?
noi nu am schimbat nimic, ce am spus atunci o spun si acum, ca avem si alte banuieli secundare cred ca e dreptul nostru, avand in vedere situatia. ca suntem mai speriati de a doua varianta posibila si poate am explicat-o mai pe larg, am crezut ca e bine sa spun mai mult, ca sa se cunoasca mai exact situatia.
dar nu am sa ma mai justific, cred ca e suficient ce am spus.

am depus deja plangerea la politie, la sectia de la 1 minut cu masina B-) si cei doi acostori nu erau politisti!!!!
vom vedea ce se va intampla.

va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru sustinere.
toate cele bune.
noi, presedintele romaniei, credem ca voi, mari-nari, exagerati. limitele politetii au fost respectate in acest topic, de catre toti participantii. ele, avlil in speta,au fost corecte, non-agresive; amprenta personala totusi nu poate fi evitata.
noi, entitatea cubul juridic, va sfatuim sa consultati un bodyguard, a carui statura sa fie direct proportionala cu demnitatile, marimea intelectuala si notorietatea cetateanului strain nedreptatit.
multi bini.

avlil, domnii zic ca sunteti rasiste!:D
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2007
doar_lara, utilizator
Da, si eu spuneam ca ei sunt discriminatorii!!! :))#-o

As explica mai multe, insa nu cred ca am sanse de a ma face inteleasa si de a ajunge undeva, asa ca... :( si gata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitia corporala pe strada, fara motiv real bgdanc bgdanc Buna ziua! De curand am avut parte de o situatie neplacuta cu politia romana: mergand linistit pe strada, o masina de politie trage in fata mea in timp ce ... (vezi toată discuția)
Plangere penala importriva unui politist rutier PPStm PPStm Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si mi s-au cerut documentele mele si ale masinii Apoi agentul mi-a cerut sa cobor spunandu-mi ca imi va efectua ... (vezi toată discuția)
Dreptul la perchezitie corporala dxm_dxm dxm_dxm Buna ziua, As dorii sa stiu si eu daca un politist are dreptul de a efectua o perchezitie corporala fara mandat. De exemplu daca fumezi un joint de marijuana, ... (vezi toată discuția)