avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere

Cum poate fi abordată următoarea speță?

1) Chiriașii (persoane fizice) anunță pe mail proprietarul (PF) că au reziliat contractul de închiriere, au predat apartamentul și intenționează să trimită procesul-verbal de predare și cheile prin poștă.

Menționez: Proprietarul nu a fost prezent la predare, nu a semnat procesul-verbal. Chiriașii nu au plătit utilitățile.

Contractul prevede că „In ziua expirarii/rezilierii contractului chiriasii vor preda apartamentul proprietarului sau unui reprezentant autorizat al acestuia, in starea in care l-a primit, curat si fara deteriorari si cu obiectele, bunurile stipulate in procesul verbal de predare-primire, aflate in stare buna si in stare de functionare.“
și că
„În cazul intenției de reziliere a contractului de închiriere chiriașii trebuie să notifice printr-o notificare scrisă (și transmisă prin E-mail sau curierat) proprietarul despre planurile lor privind rezilierea contractului. Notificarea se va face cu cel puțin 60 de zile înainte de data propusă pentru rezilierea contractului.“

În accepțiunea mea contractul rămâne în vigoare cu toate obligațiile de plată aferente până la predarea lui cu P-V, proprietarului.

Este corectă abordarea mea?

2) În cazul în care chiriașii refuză să predea apartamentul personal proprietarului pe bază de P-V, care este procedura prin care proprietarul poate intra în apartament fie la data scadenței preavizului privind rezilierea, fie la finalul contractului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,


Da, nu survine denuntarea unilaterala a contractului de inchiriere, fara notificare prealabila si fara respectarea termenului de 60 de zile, anterior datei propuse in vederea rezilierii.

In ceea ce priveste utilitatile neplatite, va puteti adresa instantei de judecata,cu o actiune in pretentii.

Lecturati atent clauzele referitoare la rezilierea contractului de inchiriere.


Conform dispozițiilor art. 1.798, contractele de închiriere încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele și în modalitățile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege .


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de inchiriere omisgeza omisgeza Pot rezilia un contract de inchiriere in 60 de zile daca in contract scrie\"rezilierea contractuluise poate realiza prin acord bilateral al partilor,partea ... (vezi toată discuția)
Refuzul proprietarului de a se prezenta la predarea imobilului inchiriat nyusziful nyusziful Buna seara. Ce solutie juridica exista in aceasta speta: Exista un Contract de inchiriere, care de drept expira la 31.08. Am notificat proprietarul cu privire ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere camelia50 camelia50 Am inchiriat unui baiat un apartament. Doresc sa reziliez contractul de inchiriere pe cale amiabila inainte de termen. Unde sa merg?La administratia financiara ... (vezi toată discuția)