buna ziua,
vreau sa stiu daca mai exista un plafon la maxim in vederea calcularii concediilor medicale.
am un angajat care a are medical in mai si are un venit vet lunar de 3000 ron.
stiu ca era la un momnet dat un astfel de plafon.
ma puteti indruma?
multumesc anticipat.
Am sunat la agentia pentru prestatii sociale, calculul dumneavoastra este coresct!
Intrebarea este daca poate fi contestat undeva acest mpd de calcul deoarece diminueaza plafonul?
Inteleg daca in loc sa se dea 85% din salariu se da 72% (diminuarea cu 15%)dar modul acesta de calcul care diminueaza plafonul nu stiu cat este de corect?
Oare care sunt implicatiile din pct de vedere al guvernului daca modul de calul ar fi cel inteles de mine, adica 72% in loc de 85%, caci repet, nu au sus nimic de modificare plafon!
daca reusesti sa primesti din 2 locuri foarte bine, taci din gura si nu mai zice la nimeni deoarece treaba e usor ilegala-deoarece in lege e specificat clar chestia cu contractul de munca.Probabil la cluj au fost mai atente...
Ca sa detaliem si sa intelegi: raportarea catre Funnas se face pe numar de zile lucrate.calculul indemnizatiilior se face raportat pe numar de zile lucrate.Tu cand platesti cass platesti la valoarea facturii ce o emiti ca pfa.Cum raportezi zilele lucrate pe acea factura cand faci plata catre funnas?E complicat insa citeste normele de aplicare ale legii, acolo sunt exemple clare de calcul.Din relatia ta ca PFA cu firma pt care lucrezi nu cred ca se raporteaza undeva numarul de zile lucrate, astfel incat acestea sa fie luate in calcul la plata indemnizatiilor de concediu de boala.Tu emiti factura si gata.cate zile ai lucrat pentru acea factura nu cred ca apare nicaieri in raportul de plata catre casa, deoarece catre casa nu se raporteaza zile.