avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

parti sociale

1.as dorii sa stiu in calitate de asociat cu 15% intr-un SRL cu mai multi asociati daca pot fi exclus efectiv din societate la dorinta celorlalti asociati
2.in cazul in care solicit cesionarea-vanzarea partilor sociale care imi revin si suma propusa mai intai de catre asociati nu imi convine pot apela la cineva din afara SRL?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 08:25, 16 Mai 2010
si 1 si 2, conteaza ceea ce este prevazut in statutul societatii.
1. Nu poti fi exclus decit daca se dovedeste neindoios ca ai actionat impotriva firmei prin concurenta neloiala. Altfel nu poti fi exclus deloc, orice ar fi.
2. pentru cesionarea p.s catre persoane din afara firmei, in lipsa de stipulatie contrara in actul constitutiv, ai nevoie de votul/acordul asociatilor reprezentind cel putin 75% din partile sociale.

Este important totusi sa examinezi clauzele actului constitutiv.

Alberto Kurtyan
Buna dimineata.
O alta cauza de excludere ar mai fi si neaducerea la timp a aportului la capital ,la care s-a obligat asociatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motiv retragere asociat srl ContSters136267 ContSters136267 Buna ziua. Am inteles ca in cazul unei actiuni in Instanta prin care se solicita retragerea unui asociat dintr-un SRL trebuie ca motivatia sa fie una ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat Septimiu Bujgoi Septimiu Bujgoi buna ziua. ma confrunt cu o situatie oarecum generala, insa nu prea stiu ce sa fac. intr-un srl sunt trei asociati fiecare cu cota egala de actiuni. toti au ... (vezi toată discuția)
Srl cu trei asociati banad banad Buna in seara! In cazul unui SRL cu trei asociati unul dintre ei doreste cesionarea partilor sale sociale iar in actul constitutiv se prevede ca aceasta ... (vezi toată discuția)