avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate face executarea silita a unui ...
Discuție deschisă în Executare silită

se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca?

Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni intarziere. intrebarea mea este daca bancile la care sunt restanta se pot atinge de apartament prin executare silita sau ce se poate intampla? dar pentru carduri de credit neachitate se poate fece executare silita?
Cel mai recent răspuns: Irina S. , utilizator 12:15, 25 Mai 2010
Daca celelalte banci nu au si ele ipoteca pe apartament, de rang superior, nu se pot atinge de el.
Dar va pot executa alte venituri/bunuri, va pot popri salariul/pensia etc., chiar si pt neplata ratelor la creditul pe card.
Creditorul cu scopul recuperarii debitului ,poate sa va execute silit imobilul,conturile bancare,in extremis poprire pe drepturile salariale, pana la concurenta debitului
Riscati sa ramaneti fara apartament.
Bancile care nu au creditele garantate se pot adresa executorului pentru executarea imobilului in conditiile in care suma rezultata din executare sa indestuleze in primul rand banca care are creditul garantat prin ipoteca.
@florinraican

User-ul nu are intarzieri la plata pt creditul cu ipoteca, ci la alte credite, fara garantie.
Nu risca sa ramana fara apartament.
executarea o poate cere orice creditor, daca are titlu, doar distributia pretului se face diferit

Alte discuții în legătură

Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)