avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Autorizatie de functionare dpdv al Protectiei Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Autorizatie de functionare dpdv al Protectiei Muncii

Buna ziua!

Imi puteti spune, va rog, daca in cazul deschiderii unui punct de lucru trebuie obtinuta autorizatie de functionare din puctul de vedere al protectiei muncii. Noi am deschis un punct de lucru, dar nu ni s-a spus nimic despre acest lucru.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 10:05, 17 Mai 2010
Depinde de activitatile pe care urmeaza sa le desfasurati la punctul de lucru respectiv. In mod normal, la momentul infiintarii sediului secundar ati depus si o cerere pe proprie raspundere in vederea autorizarii pentru desfasurarea anumitor activitati din CAEN, cerere ce urmeaza sa fie inaintata si catre ITM.
Buna ziua!
Va referiti la cererea de inregistrare care se depune la Registrul Comertului?
Mi se pare ciudat pentru ca am intrebat un avocat ce mai trebuie sa fac si mi-a spus ca nu am nimic de facut in afara obtinerii autorizatiei de mediu.
Conform Legii 319/2006 nu mai este nevoie sa se obtina autorizatie dpdv al protectiei muncii dar aveti ogligatia sa aveti, functie de nr. de angajati lucrator desemnat sau serviciu intern de prevenire si protectia muncii si de asemenea sa aveti facuta evaluarea riscurilor pentru sanatate si securitate in munca pentru toate posturile/locurile de munca din cadrul firmei.
pe langa cele spuse de colega noastra ClaudiaN, trebuie sa aveti contract si cu un medic de medicina muncii din localitatea unde este punctul de lucru.
Asa este. Iar daca aveti mai mult de 50 de angajati sau daca evaluarea riscurilor a demonstrat un indice de risc global de o valoare ridicata aveti obligatia sa infiintati si comitet de sanatate si securitate in munca, unde este nominalizat printre membrii si medicul de medicina muncii.

Alte discuții în legătură

Autorizare ssm in alt judet pentru sediu secundar/punct de lucru al unei sucursale ... cyan cyan Autorizare ssm in alt judet sediu secundar al unei sucursale . O societate pe actiuni are sediul principal in Bucuresti si mai multe sucursale in tara care ... (vezi toată discuția)
Domeniul de activitate-restaurant suciugeorgeta suciugeorgeta Spuneti-mi va rog in afara de un inspector de personal o firma cu domeniul de activitate restaurant,de ce persoana mai are nevoie pentru a fi in ordine in ... (vezi toată discuția)
Amenajare regie proprie Adriana Laura Adriana Laura Buna ziua, rog daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta amenajare in regie proprie, sunt persoana juridica si vreau sa-mi reamenajez biroul cu ... (vezi toată discuția)