avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... buna ziua am probleme cu casco la astra
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

buna ziua am probleme cu casco la astra

buna ziua am facut o polita casco la astra si am gasit masina facuta praf in parcare zgariata toata am fost la politie am loat dovada si am deschis un dosar de dauna la ei si am aflat ca ei nu lucreaza cu mercedesu decontare directa .si tot ma fosrteaza sa ma duc la ce service vor ei ..si am zis sa fac in regie propie am facut un deviz la mercedes si face 180 de milioane toata masina . din care e zik ca nu poate sa imi dea de cat 40 de milioane . eu ce fac unde sa imi fac masina la colt de str nu se poate asa ceva dau pe an 1800 de euro #-o daca ma poate ajuta cineva cat trebuie sa imi dea din devizu care lam facut .sau cum se procedeaza in regie propie???#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Mai 2010
david_david12000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:35, 18 Mai 2010
In opinia noastra, nu veti putea obtine efectuarea reparatiilor in regie proprie intrucat este vorba de o asigurare CASCO, iar societatea de asigurare accepta astfel de interventii doar pentru asigurarea RCA
Din cate inteleg este vorba de vandalism si daca asiguratorul a acceptat reparatia inseamna ca riscul era acoperit. Dupa ce prezentati dv. ei nu vor sa va despagubeasca decat partial. Mergeti si solicitati o motivatie scrisa pe care apoi sa o trimiteti la CSA. Acum legat de modul in care actioneaza asiguratorii va pot spune ca vopsirea integrala a masinii se da atunci cand este afectata 60% din suprafata acesteia. Puteti efectua reparatia si in regie propri dar in acest caz, pe nota de constatare a asiguratorului se intocmeste un deviz etimativ iar asiguratorul va scadea TVA-ul si va alege preturile materialelor si manoperei cele mai mici de pe piata. Necunoscand nota de constatare si nici devizul estimativ nu va pot da mai multe relatii. Va urez succes!
e hoatie mare la astia ...mai bine nu mai fac nici un casco ..cu bani care i dau ....la ei mai bine i tin pentru orice problema:(
avocatbeleca a scris:

Solutia ar fi sa efectuati reparatia la service-ul agreat de dvs, sa achitati reparatia, tinandu-se cont de constatarea agentului de asigurare si in baza facturii emise de unitatea reparatoare, urmand sa va recuperati integral suma de la societatea de asigurare. In caz contrar (daca nu vi se plateste), urmand sa promovati o cerere de chemare in judecata, in final recuperand si dobanda legala, precum si cheltuielile de judecata.

Si eu consider ca este solutia cea mai buna, cu toate ca presupune un efort financiar la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco: gazare auto piccione piccione Buna ziua, Am gasit masina gazata in parcare, firma de asigurari mi-a dat o hartie de intrare in reparatie cu mentiunea ca sa fie intrebati de service ... (vezi toată discuția)
Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)