avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ne ia statul 10% sau 25% din salarii?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ne ia statul 10% sau 25% din salarii?

Buna,

Am citit proiectul de OUG....acolo scria ca statul o sa ia 25% din salariu.
La televizor in schimb se poarta tot felu de discutii cum ca o sa ia doar 10%.
Ce credeti ca se va intampla pana la urma?

O seara placuta
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:39, 6 Iunie 2010
1. NU!
2.NU, pentru ca, aceste masuri de reducere cu 25 % a salariilor, sunt masuri cu caracter tranzitoriu, menite sa ne scoata din criza, dar salariul de baza ramane acelasi cu cel stabilit dupa aplicarea legii 330, iar dupa lege " fct. public are dreptul la plecarea in concediu la o prima egala cu un salariul de baza din luna anterioara... "
Aici, parerea mea este ca-i discutabila kestiunea.... cu putina abilitate, se poate lua prima, deorece :
Oug-ul ala minunat, spune ca se reduce cu 25 % castigul salariul brut , nu salariul de baza.... :)
Multumesc Mihai Calines. Iata un raspuns inteligent, la care nu m-am asteptat.=D>

Cred ca minunatul, cum spuneti dvs., proiect nu va fi nevoie sa-l citesc pentru simplul motiv ca pana si unii magistrati din Ro cer presedintelui ICCJ sa sesizeze Curtea Constitutional pentru a se pronunta in legatura cu constitutionalitatea celor doua proiecte de acte normative pe care Guvernul Romaniei a hotarat sa isi asume raspunderea. Sa vedem ce va fi, chiar daca am vazut ca luxoasa limuzina a cu nr. CCR am vazut cum a iesit pe poarta din Cotroceni#-o
Ma mai gandesc ca alesii poporului nu isi vor vota-25!:P
Dar ce facem cu acei fp (printre care, cu mandrie#-o, ma numar si eu) la care salariul brut este egal cu salariul de baza?????????? Pentru ca, dupa noua incadrare, nu mai am nici un spor ramas pe afara (de fapt, nu prea mai avem nici un spor, nici pe afara, nici pe inauntru)...Deci, prima mea de vacanta (daca n-o taia-o Boc de tot, sa scape de o grija) o sa fie -25%, daca o iau din iulie incolo?? Eu asa cred.
Am si eu o intrebare: modificarile astea le trecem si in cartile de munca? Logic asa ar fi....
pey, fa cerere maine dimineata B-)
una peste alta, prima ta va fi cu ceva mai putin , pentru ca, in salariul tau de baza, a intrat si vechimea ( 10-15 %), deci, o parte, ai de unde da. La nea Marin, e leu pe leu, ca el e de cand s-o scufundat Titanicul, si are 25 %.
Totusi, io nu cred in masurile astea... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere salarii bugetari si pensii.neconstitutionalitate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Reducerea salariilor la bugetari si a pensiilor. Este o situatie care este foarte neplacuta... Din punctul meu de vedere o asemenea prevedere legala ar fi ... (vezi toată discuția)
Salariu taiat cu 25% dani-sori dani-sori Salut! Sunt functionar public, am studii superioare facute la stat (nu de alta, dar la noi femeile de serviciu s-au facut economiste de la Spiru Haret), 15 ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala pentru bugetari camus camus Este posibil ca aceste reduceri salariale de 25% in domeniul buger, sa se aplice retroactiv din ianuarie 2010 ? (vezi toată discuția)