avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... sunt interesat..........!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

sunt interesat..........!

Ma scuzati as vrea sa stiu si eu cat dureaza vacanta judiciara(judecatoreasca).... si datele mai precise de cand ...pana cand...?.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 11:19, 16 Mai 2010
Din cate stiu eu, aceasta vacanta incepe in fiecare an in 1 iulie si dureaza pana la 1 septembrie. Poate ca aceasta perioada este o regula prevazuta intr-un act normativ (ca, de ex., la cadrele didactice prevazuta in statut).
chiar si in "vacanta " tot mai sunt complete de judecata care isi desfasoara activitatea
Conform Hotararii nr.387/2005 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti:

Vacanţa judecătorească
Art. 159 - (1) Vacanţa judecătorească este de două luni în fiecare an calendaristic, în intervalul 1 iulie - 31 august.
(2) Concediul de odihnă anual pentru întregul personal al instanţelor judecătoreşti se efectuează, de regulă, în timpul vacanţei judecătoreşti.
(3) În timpul vacanţei judecătoreşti vor fi judecate cauzele pentru care legea prevede soluţionarea de urgenţă şi cu celeritate.
Art. 160 - În timpul vacanţei judecătoreşti, colegiile de conducere, la propunerea preşedinţilor, vor stabili numărul şi compunerea completelor de judecată care vor funcţiona numai pentru această perioadă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vacanta magistrati nicole66 nicole66 buna seara,in legatura cu vacanta magistratilor...in aceasta perioada se mai judeca vreun proces?deci daca deschid acum proces incredintare minor se va tine ... (vezi toată discuția)
Contradictie intre codul de procedura civila si regulamentul de ordine interioara al instantelor? marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Nu pot sa inteleg de ce in CPC scrie ca \"judecatorul nu poate lua parte la judecata aceleiasi pricini in caz de rejudecare dupa casare\" iar in Regulamentul ... (vezi toată discuția)
Vacanta judecatoreasca kiss.crissu kiss.crissu In timpul vacantei judecatoresti un caz d ulltraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice se judeca?cel in cauza fiind p arest...va multumesc ... (vezi toată discuția)