avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca suspendate pe legea 85/2006
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca suspendate pe legea 85/2006

Eram in proces pe litigii de munca cu societatea cand aceasta a fost dizolvata la cererea ORC. Mi-au suspendat procesul pe legea 85/2006. Cine e competent sa judece in continuare acest litigiu? judec sidic. sau ramane la litigiile de munca?este declinat dosarul la jud sindic pe motiv ca societatea e dizolvata? trebuie sa chem din nou in judecata societatea reprezentata de lichidator si se va judeca in dosarul de dizolvare? Pot sa modific partea in dosarul existent si sa chem administratorul societatii pt a ramane pe litigii? In practica cum se rezolva de obieci aceste situatii?

Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 14:16, 16 Mai 2010
daca e vorba de creante salariale faceti cerere la judecatorul sindic pentru inscrierea pe tabloul creditorilor. daca este numit un administrator/lichidator judiciar, luati legatura cu acesta si vedeti care este situatia patrimoniala a societatii. situatia e putin mai complicata tinind cont de faptul ca a fost solicitata dizolvarea. cereti sfatul unui jurist, aratind toate actele pe care le detineti.
e vorba de creante salariale, dar calitatea de angajat mi-am probat-o prin martori, iar instanta nu a apucat sa dea sentinta pentru a-mi da ceva la mana; de la avocatul care m-a reprezentat in litigii am inteles ca trebuie sa o iau de la capat cu lichidatorul ca reprezentant al societatii, dar procesul nu mai este de competenta litigiilor de munca ci a judecatorului sidnic; pot face ceva sa raman cu dosarul la litigii si sa n-o iau de la capat in cu totul alte conditii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu de munca cu o societate dizolvata nitmar nitmar ma aflam de 5 luni in plin proces pe litigiu de munca cu societatea, cand...societatea este dizolvata prin hotarare de judecata la cererea ORC pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ale fostilor angajati la o unitate care este in faliment tanta.rosca tanta.rosca Fiind disponibilizata in 2007 ,in anul 2008 am dat unitatea in judecata pentru drepturi salariale pe care nu le-am primit in perioada cat am fost ... (vezi toată discuția)
Lichidare si radiere firma aflata in litigiu fuzzy fuzzy Dragi colegi, intrebarile sunt urmatoarele: 1. daca o firma ce are un litigiu de munca pe rol se lichideaza si se radiaza, mai poate fi trasa la raspundere in ... (vezi toată discuția)