avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... eliberare proces verbal in accident cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

eliberare proces verbal in accident cu victime

buna ziua. am avut la inceputul lunii aprilie un accident, in care suferit vatamari corporale, in calitate de pasager.vinovat ar fi celalalt autoturism implicat in eveniment, intrucat a intrat pe carosabil de pe marginea dreapta a drumului, cu manevra de viraj stanga, desi avea linie alba continua, taindu-mi calea. Spun "ar fi" deoarece de la politie nu am nimic scris..privind vinovatia.
Intrebarea mea este: cand trebuia/ar trebui sa mi se dea anexa 2....proces verbal...etc???
dupa ce am insistat la politistul ce are cazul meu in mana, a venit acasa la mine sa imi dea o adresa facuta de Politia Rutiera....catre Societatea de asigurare...in care era descris in mare accidentul, cu propunerea de deschidere a dosarului penal, sustinand ca aia este anexa 2 ce trebuie sa mi se dea....
ce parere aveti?
trebuie sa astept cateva luni bune pana termina ei cercetarile pt a cere proces verbal si anexa 2 pe care sa fie scris cine se face vinovat de producerea evenimentului??
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: puturos , utilizator 14:20, 1 Iunie 2010
In cazul dosarelor penale (cu vatamari corporale sau victime) nu se intocmeste proces verbal de contraventie, vinovatia fiind stabilita de regula in instanta.
Pentru despagubiri politia completeaza Anexa II in care poate sa faca mentiunea cine este vinovat (daca este destul de clara vinovatia) sau nu trecere nici un vinovat urmand ca instanta sa se pronunte, indicand faptul ca s-a deschis dorsarul penal nr...
Procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei se intocmeste in cazul savarsirii de contraventii.
Fiind vorba de un accident ce a avut ca urmare vatamarea corporala a unor persoane, presupun ca se fac cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.
Doar in cazul in care se va constata ca nu exista infractiune politia poate aprecia daca fapta savarsita seincadreaza in categoria contraventiilor si va intocmi un proces verbal in acest sens.
In cazul instrumentarii dosarului penal (cum e cazul in speta dvs.) nu se intocmeste proces-verbal , procurorul pronuntandu-se cu privire la inceperea sau neinceperea urmaririi penale, in caz de incepere a UP urmeand a se pronunta instanta de judecata .
dar anexa 2 nu ar trebui sa aiba scris sus in partea dreapta sau stanga etc "ANEXA 2"???
ce mi-au dat mie e o copie a unei adrese catre societatea de asigurare a celuilalt sofer.
si e scris doar ca urmeaza sa se deschida dosar penal....nu este scris nici un nr de dosar, nimic.
iar de contraventii....mie nimic, celuilalt.....nu stiu, desi logic ar fi sa fi avut...
Buna ziua !
In baza drepturilor dumneavoastra procesuale, puteti solicita in scris organului de urmarire penala studierea actelor din dosar.
Cu stima !

Alte discuții în legătură

Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)