avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... eliberare proces verbal in accident cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

eliberare proces verbal in accident cu victime

buna ziua. am avut la inceputul lunii aprilie un accident, in care suferit vatamari corporale, in calitate de pasager.vinovat ar fi celalalt autoturism implicat in eveniment, intrucat a intrat pe carosabil de pe marginea dreapta a drumului, cu manevra de viraj stanga, desi avea linie alba continua, taindu-mi calea. Spun "ar fi" deoarece de la politie nu am nimic scris..privind vinovatia.
Intrebarea mea este: cand trebuia/ar trebui sa mi se dea anexa 2....proces verbal...etc???
dupa ce am insistat la politistul ce are cazul meu in mana, a venit acasa la mine sa imi dea o adresa facuta de Politia Rutiera....catre Societatea de asigurare...in care era descris in mare accidentul, cu propunerea de deschidere a dosarului penal, sustinand ca aia este anexa 2 ce trebuie sa mi se dea....
ce parere aveti?
trebuie sa astept cateva luni bune pana termina ei cercetarile pt a cere proces verbal si anexa 2 pe care sa fie scris cine se face vinovat de producerea evenimentului??
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: puturos , utilizator 14:20, 1 Iunie 2010
pe de alta parte, asiguratorul....cate probleme imi poate face??
eu am cerut deschiderea dosarului de dauna pe baza informatiilor si documentelor pe care le aveam, adica asigurarea celuilalt (rca), adresa de care vorbeam mai devreme, autorizatia de reparatie si fisa de observatie de la urgente, iar el imi cer proces verbal in original, anexa 2.....
In situatia de fata vi s-a eliberat corect o adresa ( PV de cercetare la fata locului ) catre asigurator pt. a putea sa va deschida dosar de dauna. Pe baza lui asiguratorul este obligat sa va deschida dosar de dauna si sa va despagubeasca. Inainte de a despagubi, asiguratorul va va cere sa semnati un document prin care va angajati ca in cazul in care instanta va indica vinovatia altei persoane decat se presupune acum, dv. va obligati sa inapoiati suma pe care v-au acordat-o drept despagubire fie total, fie in parte daca se ajunge la concluzia ca este culpa comuna. Asa ca insistati la asiguratorul RCA al vinovatului prezumtiv sa respecte normele CSA si sa va deschida dosarul. Daca cumva aveti asigurare CASCO puteti deschide dosar la asiguratorul dv. urmand ca acesta sa se indrepte cu regres impotriva celui vinovat de accident, sau nu, daca veti fi gasit vinovat dv.
nu am casco, am doar rca.
dar in ce moment ar trebui sa imi ceara sa le semnez acel document?? banuiesc ca in momentul in care vor tr sa imi dea banii, deci spre finalul demersurilor....
si cu siguranta acestea vor dura....ani :(
multumesc.
Nu doresc sa va descurajez, dar in situatia aceasta sunt si eu din....8 martie 2010. Nici pana in ziua de azi nu s-a stabilit cine este vinovatul(accidentul fiind cu victime si 3 masini implicate). Am ajuns la faza ca s-a dat inceperea urmaririi penale. Asta-i tara in care traim!
PS: vezi articolul meu din 12 mai 2010!
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
puturos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ... fara stabilirea vinovatului! puturos puturos Buna ziua! Am avut un accident in data de 8 Martie destul de stupid. Stationam in afara carosabilului, asteptand sa patrund pe o strada principala. Din partea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier inregistrat cu victime dany3087 dany3087 In data se 12 07 2008 in timp ce ma deplasam cu masina, depaseam un biciclist, pe sensul meu de mers dintr-o curte a iesit un autoturism brusc aproape de axul ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)