avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit venituri rezident temporar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit venituri rezident temporar

Buna ziua,

As dori sa stiu daca trebuie declarate si platite taxe in Romania pentru venituri obtinute in urma unui contract de colaborare servicii lingvistice intre o firma din SUA, neinregistrata fiscal in Romania, si un strain cu rezidenta temporara in Romania.
Serviciile tip "project" se presteaza on line, iar plata se face in cont bancar.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Teodorescu , Consultant fiscal 16:40, 2 Iunie 2010
Cine prestează serviciul, persoana straina nerezidenta?
In principiu, trebuie sa stabiliti daca se desfăşoară activitate independentă prin intermediul unui sediu permanent în România, intrucat este impozabil venitul atribuibil sediului permanent. A se vedea in acest sens art.8 din Codul fiscal si Conventia de evitare a dubei impuneri.
In principiu, cam atat, caci dpv TVA , locul prestarii nu este Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea dublei impuneri cu usa sandamaria sandamaria Trebuie sa plătesc un curs către o asociație americana. Contabila îmi cere certificat de rezidenta fiscala al acelei asociații, ca să pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri cu germania crissy2703 crissy2703 Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi spuneti care este procentul care trebuie retinut dintr-o plata catre o societate din Germania, cu care s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare- activitate dependenta cu un nerezident Olteanu Cornelia Olteanu Cornelia Daca o firma din Romania doreste sa incheie un contract de colaborare cu un nerezident ,persoana fizica (nu face parte din UE) pentru prestari servicii.Ce ... (vezi toată discuția)