avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar de pensionare 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar de pensionare 49/2010

Concret: dosar de pensionare depus inainte de 49/2010.Acum a venit decizia de pensionare.Intentia angajatorului este de a pastra salariatul in firma.Ii inceteaza contractul de drept si i se face unul nou sau i se trece in cartea de munca mentiunea "continua activitatea in baza aceluiasi contract"?Multumesc frumos..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 18 Mai 2010
Nu. Cf legii CIM inceteaza in ziua in care a prezentat decizia. Dar puteti sa-i puneti nr de intrare de a 2-a zi si cu acea data ii faceti decizia de incetare.
clio06 a scris:

Nu. Cf legii CIM inceteaza in ziua in care a prezentat decizia. Dar puteti sa-i puneti nr de intrare de a 2-a zi si cu acea data ii faceti decizia de incetare.

Care lege? ... a fost modificata acea prevedere, iar salariatul isi poate continua activitatea fara ai se mai face incetare si apoi un nou c.i.m. Trebuie sa depuna o cerere la angajator , iar acesta sa fie de acord cu continuarea activitaii.
Freeelis, puteti intra in detalii?Din cate stiu eu inainte de a aparea 49/2010, se proceda astfel,cel putin eu asa am facut, s-a continuat activitatea in baza aceluiasi contract, insa acum, chiar daca dosarul a fost depus inainte de 49 /2010 si decizia a venit ulterior, conform noii hotarari trebuie incetat contractul si initiat unul nou..cel putin asa mi s-a indicat de la ITM..
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2010
Ank27, utilizator
Ca o completare, pe decizia de pensionare la litera D apare urmatorul text: plata drepturilor se va face incepand cu data de ...data incetarii calitatii de asigurat..prin urmare se impune incetarea contractului de munca..
Stiti cumva daca salariatul trebuie sa depuna o copie dupa decizia de incetare a contractului la casa de pensii?cam asta ar reiesi din litera D din decizia de pensionare...

Alte discuții în legătură

Controverse legate de adoptarea legii nr. 49/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010. (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Din nou legea 49/2010 Ank27 Ank27 http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=19546 .. va atasez un articol aparut azi pe avocatnet.ro, legat de care am o nedumerire..daca dosarul de ... (vezi toată discuția)