avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dosar de pensionare 49/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dosar de pensionare 49/2010

Concret: dosar de pensionare depus inainte de 49/2010.Acum a venit decizia de pensionare.Intentia angajatorului este de a pastra salariatul in firma.Ii inceteaza contractul de drept si i se face unul nou sau i se trece in cartea de munca mentiunea "continua activitatea in baza aceluiasi contract"?Multumesc frumos..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:00, 18 Mai 2010
Da, ptr a fi pusa in plata pensia
Inca un subiect legat de Revisal.Daca intentionam sa pastram un salariat care a primit decizia de pensionare,inseamna ca ii incetam contractul si ii facem unul nou.Cel nou trebuie inregistrat cu o zi inainte de inceperea activitatii,deci cu alte cuvinte salariatul va aparea in Revisal dublat: o data cu contractul care va inceta in ziua urmatoare si cu contractul nou..Ce parere aveti?Multumesc frumos..
Stiu. Si eu m-am tot gandit la chestia asta ptr ca m-am confrunatt cu ea.
Dar pana la urma.... asta e.
Nu vreau sa devina un "subiect" insa mai am o nedumerire. Daca se incheie un nou contract, asta inseamna ca se reia toata procedura de angajare (cerere, formulare) inclusiv examenul medical?
Eu nu reiau toata procedura. Doar inchei vechiul CIM si fac unul nou pe per determinata dar pastrand toate datele salariatului. Practic, adaug CIM nou la dosarul de personal pe care il avea salariatul.
Ii pastrez si nr de marca.... tot.

Alte discuții în legătură

Controverse legate de adoptarea legii nr. 49/2010 Cornel  Vasile Cornel Vasile Sa incercam in acest topic sa punem pe tapet controversele aparute in legislatia muncii si de asigurari sociale odata cu intrarea in vigoare a Legii nr.49/2010. (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru pensionare aijin aijin Buna ziua. As dori sa ma ajutati intr-o problema. Am un salariat care si-a depus dosarul pentru pensionare in iulie 2009. In septembrie a venit decizia cu ... (vezi toată discuția)
Din nou legea 49/2010 Ank27 Ank27 http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=19546 .. va atasez un articol aparut azi pe avocatnet.ro, legat de care am o nedumerire..daca dosarul de ... (vezi toată discuția)